hits

- Bildekavalkade 2018 -

 • Publisert: 02.01.2019, 10:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •                   

    dav  oznoroznor frem rhdr oznor rhdr rhdr dav dav dav dav cof rhdr oznor dav cofoznor oznor oznor nfd nfd oznornfd oznor nfdnfd rpt nfdnfd dav dav  dav dav nfdrhdr oznor  

  rhdr rhdr davoznor oznor rhdr oznor oznoroznor oznor dav dav davoznor oznor dav oznor davoznor oznor davnfd oznor nfdoznor nfd nfd 

  rhdr oznor cofoznor cof oznor oznor rhdr cof  cof cof rhdrmde nfd mderhdr rhdr dav  cof nfd cof mde oznor mde

  I Wish You All A Happy New Year!

  Et helt år er over og for et år!

  Jeg elsker bilder og knipser kanskje i overkant av hva som er vanlig (og nødvendig), men jeg liker å kunne gå tilbake og mimre gjennom årene på alt man har tatt del i .

  2018 har vært et år fylt med opplevelser, noen vonde, men også mange av det gode slaget. Året har gitt mange naturopplevelser, små og store, korte og litt lengre reiser, herlig mat og drikke, familiesamvær og kos. Akkurat slik et år med herlig innhold skal være. 

  2019 har akkurat begynt, det inneholder mange planer og jeg gleder meg til fortsettelsen. Riktig godt nytt år til dere som titter innom og dere, sørg for å fylle det kommende året med mange gode opplevelser. Klemmer herfra (:

 • Publisert: 02.01.2019, 10:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Give Me An Clementine For Christmas

 • Publisert: 22.12.2018, 09:05
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

  Det er mye jeg setter pris på i jula, men det er spesielt to ting (utenom lukten av julemiddag i anmarsj da) som får lukte- og smakssansene mine til å nyte litt ekstra. Klementiner og hjemmelagede pepperkaker! Hver eneste jul, så lenge jeg kan huske, har jula hatt disse to som faste gjester. Hjemme og hos besteforeldre. Selvfølgelig i selskap med de obligatoriske 7 sortene (eller 16 tror jeg ofte kakeslagene kom opp i). Enhver husmor med respekt for både ett og annet visste hvordan julebordet skulle se ut og la sin tittel og flid i at alt skulle skinne, lukte og smake himmelsk i disse tider. 

  O jul med din glede, jeg er både glad og trist for at endringene er så store på akkurat dette. Glad for at ikke hver eneste krik og krok må skrubbes med kost og grønnsåpe, til knær og fingre blir såre, røde og skrukkete som tørkede rosiner. Men trist for at jula for mange innebærer uendelig mye stress og press. Det er jo ikke blitt bedre tid, selv om mye er blitt enklere i forhold til julefeiringen før. Nå kan det meste kjøpes. Rekker du ikke sette en deig og blande litt melis, så kan du raske med deg ferdig pepperkakedeig i boks og melis på tube fra butikkhyllene, og smårollingene får være med på kakebaksten. Kanskje rekker man å få det hele foreviget, oppstilt og vakkert, på snip, snap eller insta.

  Jeg vil tro jeg nærmer meg ei grense nå, for kanskje å bli oppfattet som ei sur og gammel dame. Men, nei da, ikke er jeg så forferdelig gammel enda og jeg er ikke sur (ikke ofte i alle fall, kremt). Det er bare det at jul er ofte et hav av minner, gode minner og kanskje nettopp derfor er det så sårt. Mine minner fra julefeiring er familie, tente lys, glitrende øyne, herlige lukter og smaker, men også det viktigeste av alt, tid. Tid til a snakke og le. Kanskje er det i et forsøk på å gjenvinne tiden at alt går etter samlebånd metoden, eller skal vi rekke så mye mer nå enn før?

  Jeg vil gi julefeiringen litt tid i år, eller rettere sagt, alle de jeg skal feire jul sammen med. Det er ikke noe som haster mer enn å være sammen. Nyte hverandres selskap, lage mat sammen, snakke, minnes, le og kanskje gråte. Jul er ikke bare tiden for ettertanke, men vel så viktig, tiden for å skape gode minner sammen. Vi er flinke til det, når vi møtes. Vi er gode på å minnes og spesielt de gode og morsomme minnene. De minnene som lurer fram latteren, selv om det i mange tilfeller er blandet med savn og kjennes ekstra godt i hjertet... 

  Jeg gleder meg til jul !

  * God Jul * God Jul * God Jul * God Jul * God Jul *  

  #julefeiring #tradisjon #minner 

 • Publisert: 22.12.2018, 09:05
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • JULERIBBE ER IKKE BARE EI RIBBE

 • Publisert: 21.12.2018, 08:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

  mde

  Hei fra meg her inne!

  Siste rest av julegavehandel til håpefulle små (og mellomstore) er unnagjort, nå kan jula egentlig bare komme.

  Butikkbesøk i disse dager er som ei middels treningsøkt, med dårlig radiosignal, høyt volum og ekstra sus i høretelefonene. Noen er trente mens andre, som undertegnede, prøver så godt de kan. Vill i øynene, rødsprengte kinn og letende. Letende etter  den perfekte ribba. Ribba som glitrer som edelstener og får frem både englesang og jubelbrøl på en gang. Jeg blir rett og slett litt redd jeg, i den intense konkurransen som foregår ved fersk-  eller frossenvaredisken. Store stimer av hender leter febrilsk, snur og vender på hver eneste ribbebit. Hoderisting og misfornøyde sukk, jeg er til og med sikker på at jeg hørte noen av de mest ivrige knurre.

  Jeg er så heldig i år! Det er ikke jeg som skal lete frem julekveldens hovedinnslag på middagsbordet, blant ferskt og frossent, krydret og ukrydret, rutet eller ikke. All ære til min gode mamma, som har påtatt seg det farefulle oppdraget. Jeg skal mye heller sørge for det meste av serveringen på nyttårsaften og det med glede, nix trix.

  I år blir jula litt annerledes, den skal nemlig feires til fjells med de fleste av familiens medlemmer. Hyttene ligger i gangavstand til hverandre, men kun en av dem har innlagt vann. Altså, vi har vann vi andre også, men det må medbringes i dunker og kanner. Det er faktisk en sjarm ved det også. Dusjinga i hyttedusjen tar litt lengre tid og medfører litt montering hver gang, men det føles helt fantastisk å krype opp i hyttesofaen med tykke sokker og teppe, etter en tur i bløyta. 

  Vi har også en stor kjele stående på vedovnen, den fylles til stadighet med snø og slik har vi stort sett vann til skylling eller en liten kattevask.

  Hytta vi låner (snill bror) er ei gammel timbre med mye historie i veggene. Den er riktignok "tilpasset" vårt bruk med møblement, men sjarmerende er den virkelig. Bildet under er fra en liten krok i hytta eller "Gamlesælet" som vi kaller det.

  2018 har vært et innholdsrikt år på mange måter og det ser sannelig ut som om den trenden fortsetter i  2019 . Det er mye som skjer på alle fronter. Her inne med endringene av bloggplattform og spørsmålene om denne bloggen får leve, eller dø i starten på 2019. På privaten er det også mye i vente og det deles selvfølgelig, om det er liv laga med skribleriene her inne. Jeg krysser fingrene (tærne også) og håper selvfølgelig at jeg, oppskriftene og resten av bloggen får ønske velkommen fra ny plattform.

  Riktig god førjulstid ønskes fra meg, til dere som tar turen innom. Nyt dagene, vaskefilla finner du igjen utpå nyåret!

 • Publisert: 21.12.2018, 08:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Slik Lager Du Enkle Lysestaker til Advent

 • Publisert: 02.12.2017, 17:32
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

  Naturlig pynt som kongler og mose i kombinasjon med strie, tre og hampetau er nok en favoritt og jeg bruker det så ofte jeg kan. Jeg liker det enkle og gjerne med et personlig preg, så en lysestake med gjenbruk av hermetikkbokser synes jeg passer like godt til advent, som til en hvilken som helst annen anledning. Disse er raske å lage, koster ikke mye og er koselig å holde på med. Her er det din egen fantasi som bestemmer sluttresultatet og hvor mye pynt du vil legge til. Jeg har gått for det helt enkle og ble fornøyd med det.

  Årets adventsstake ble plassert på peishylla her i heimen og med litt ekstra grønt, nøtter, kongler og kanelstenger synes jeg det ble riktig så koselig. 

   

  Du trenger:

  Hermetikkbokser av ønsket størrelse, oasis, lysholdere, strie, mose, limpistol, pynt, hjerter i tre (eller selvlagede lapper i ønsket fasong), tusj/maling, lys, hyssing/hampetau. 

   

  Gled deg over det enkle og kos deg med advent og førjulstid!

  #advent #diy #lysestake #gjenbruk #hermetikkbokser #bordpynt #gjørdetselv #heimebaka.blogg.no #strie

 • Publisert: 02.12.2017, 17:32
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Han laget sin egen Il Tempo Gigante kake

 • Publisert: 18.05.2017, 10:20
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Follow my blog with Bloglovin

  Jeg har fått en hard konkurrent i kakebakingen. Altså, hva skal man si? Sondre, et av mine tantegull, ønsket å lage sin egen bursdagskake og det måtte vi selvfølgelig prøve på. Jeg skal ærlig innrømme at det varmer et tantehjerte og gjør meg både stolt og glad, når jeg ser en gryende interesse både for matlaging og baking hos flere av familiens håpefulle. Nå er det jo slik med dem som med oss andre, de fleste liker å spise mens noen få også synes prosessen i forkant er spennende. Her er kakebaker og dekoratør Sondre på 9 år i sving med ønskekaken sin, Il Tempo Gigante.

  HER finner du forresten oppskriften på  Sondres Bananamuff med blåbær, saftige og farlig gode. Smaker like godt til kaffe som til iskald melk.

   

  Sondres kakeutgave av Il Tempo Gigante

   

      

   


   

  You Are The Man, Sondre! Grattis med dagen som var, klem fra tante :)

     #bursdag #kake #vaniljekake #heimebaka.blogg.no #sukkertanten #iltempo

 • Publisert: 18.05.2017, 10:20
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • An Ordinary Day...

 • Publisert: 13.04.2017, 10:31
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • God morgen, det er påske! Hvert eneste år lover jeg meg selv å unngå matvarehandel på de verste dagene i påskeuka og hvert eneste år brytes det. Jeg kan dessverre ikke gi noen god forklaring på hvorfor det er slik, men jeg har lagt merke til at jeg er ikke den eneste som drar innom den lokale matbutikken, på slike dager. Jeg mente egentlig at vi hadde det vi trengte og siden Byggern hadde stått i kø i 45 minutter for å betale for en melkekartong før på dagen, så forsikret jeg meg selv om at det var slettes ikke nødvendig med noe mer. På turen hjem fra jobb passerte jeg de lokale matbutikkene en etter en og det var ikke mange ledige parkeringsplasser å se. Jeg humret litt for meg selv og tenkte "at de gidder, må jo gå an å handle inn det man trenger litt før påske". Fremdeles rolig etter middagen og fryktelig fornøyd med egen planlegging, så jeg tok en kaffe og spiste is.

  Pang! Det slo ned som torden på en solskinnsdag, vi skulle jo på hyttebesøk..... Man tar ikke med seg åpnede påleggspakker, halve sjokolader og potetgullrester på besøk! Fader også, i morgen er det jo stengt, hvor lenge holder de åpent i dag da?? Adrenalinet stiger til nye høyder, pumpa går for fullt og jeg får en følelse av tynnere luft. Jeg innser at det er ingen vei utenom, jeg må på butikken.

  Løfte gitt - løfte brutt. Butikkturen ble selvfølgelig gjennomført i en kaotisk boble med en panisk følelse for om noe var utsolgt, sammen med alle de andre som også hadde glemt noe. Butikken minnet om ei maurtue når de første solstrålene treffer etter en vinter i mørke. Alle skal frem og alt skal snus og vendes på. Konklusjon: Det lønner seg å handle før stortrafikken setter inn! Note to self: IKKE gjør dette igjen!

  Riktig God Påske Dere, måtte dagene bli solfylte og latteren sitte løst. Nyt dagene!

   

  Hytte + Påske + Snop = Sant

   

  #påske #godteri #smil #familie #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #påskehandel #

 • Publisert: 13.04.2017, 10:31
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • One Of Those Days...

 • Publisert: 08.04.2017, 09:26
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Det er lørdag, en sånn god lørdag med følelse av at tiden står stille for en liten stund. Jeg nyter slike dager. Sto tidlig opp, laget kaffe og spiste frokost, stille kos. Så sto Byggern opp, taadaaaa og dagen får lyd. Masse lyd! Vi er litt forskjellige der, vi to. Byggern trives best med lyd fra alt som kan gi lyd, helst samtidig. Nyhetskanalen settes på som bakgrunnsstøy mens lyden(e) fra pc-en fyller pustepausene til tv-reporteren og ligger som en dårlig dubbing på reklamesendinger, nyheter og debattprogram. Kaffemaskinen slås på og brummer gjennom sin vante åpningsprosess, før den gir fra seg servering. Byggern setter seg godt til rette, sukker fornøyd og ringer en kompis. På pc-en snakkes det høylytt russisk. Dagen er i gang, det er lørdag, fri og fullstendig kaos. Jeg noterer "ørepropper" på handlelisten, smiler for meg selv og titter i skjul på mannen jeg deler dagene og livet med, ja, jeg elsker dypt og inderlig! God lørdag dere, vi blogges.


   

  #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

 • Publisert: 08.04.2017, 09:26
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">6 kommentarer
 • Loves Spring...

 • Publisert: 05.04.2017, 09:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Riktig god morgen! Her i Casa B går dagene sin vante gang. Jeg forsøker å holde hodet over vann og gjeninnta kontrollen og det er en liten utfordring. Det er merkelig hvordan våren virker inn og får lysten til å gjøre noe (alt) til å boble over. Hodet jobber intens med å sortere ønske om rundvask i alle rom, rydding i alle skap og lagrede kartonger, bake brød, rundstykker og kringler, prøve nye takken som har stått lagret så alt for lenge og ja, det hadde vært stas å montert sammen den nye kjøttkverna som også har stått stille siden innkjøp. Forresten så anskaffet jeg meg pallekarmer også, for lenge siden. Drømmen om et lite minigartneri til grønnsaker, urter og jordbær har ligget på ønskelisten lenge og siden jeg er av typen som må ha tingene på plass om jeg plutselig får tid til å starte, ja, så ligger både karmer, jord og fiberduk klart. Her sitter jeg da, drikker kaffe, skriver blogg og vet at i dag blir det trening og jobb, men kanskje i morgen. Deler noen bilder med dere jeg, disse får meg i godt humør og er unnskyldningen for at jeg kan sitte rolig litt til. Ha en fin dag da dere, vi blogges vel!

   

   

  #hverdagsliv #blogg #tanker #vår
   

 • Publisert: 05.04.2017, 09:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Summary Of The Week

 • Publisert: 02.04.2017, 11:51
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Hei dere og riktig GOD søndag! Siden klokka ble stilt en time frem forrige søndag, har tiden begynt å gå fryktelig fort. Dagene er blitt til kveld før jeg har rukket over det som var på planen og det virker helt umulig å komme ajour. Den daglige treningsturen blir selvfølgelig prioritert og det har falt meg inn at den muligens har begynt å ta lengre tid, spesielt om været er fint. Altså, jeg har et seriøst problem med å forte meg om himmelen er blå og sola skinner fra sin beste side. Jeg kan gjerne holde høyt tempo, men turen blir umerkelig utvidet "innom", "over" og "bortom". Nå er kanskje ikke dette det verste som kan skje, men følelsen av alltid å henge litt etter skjemaet, gjør meg rett og slett litt stresset. Jeg har derfor høytidelig lovet meg selv, at neste ukes hovedmål skal være å puste dypt og rolig og gjeninnta kontrollen. Det kan bli både spennende og ikke så rent lite utfordrende, når man vet så inderlig godt alt som burde vært ordnet. Jeg krysser fingrene og stålsetter meg.

  Forrige uke fikk dere se Sukkertantens Galleri, God & Gammeldags Sjokoladekake, Yellow Boys Who Loves Banana, Easter Preparation, Slik lager Du Ekte Marsipan, We Truly Love, Appel & Cake og Back In Time her hos meg og denne uka har vi vært innom Pasjonsfrukt & Belgisk Sjokolade, Camera For The Benefit..., Vegetables Makes The Day og Sommerfrisk Bløtkake. Jeg håper det har vært koselige dager og at det frister til nye besøk. Bildet jeg har valgt denne gangen, er av prestekrager. Nydelige og enkle blomster som rett og slett gjør meg glad. Ha det fint dere og fortsatt god søndag, vi blogges!

   

  LOVE OXEYE DAISY, BECAUSE ITS MAKES ME HAPPY.

 • Publisert: 02.04.2017, 11:51
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Vegetables Makes The Day

 • Publisert: 30.03.2017, 08:51
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • God morgen dere! I dag våknet jeg og var skikkelig sulten, men så utrolig matlei. På slike dager blir det yoghurt med friske bær til frokost, men det som er enda viktigere for meg, er å planlegge neste måltid. Om jeg ikke gjør det i slike perioder, havner jeg alltid opp med dårlige valg som går raskt å lage, metter akkurat der og da, men som kanskje ikke akkurat gir meg et energiboost. Etter noen års erfaring på matfronten så vet jeg at "ferdiglaget" mat i kjøleskapet er en smart løsning. Salat er fristende, selv på de mest matleie dagene og i alle fall om den er nesten ferdig. Plukk & miks konseptet brukes her i Casa B, etter hva som finnes i skuffer og skap. Jeg bruker noen minutter på å forberede en egen salatbar og lager selvfølgelig så mye at jeg har noen dager. Dette holder seg lenge, pakket hver for seg i tette bokser. Salat vaskes og deles, grønnsaker vaskes og kuttes i passelige biter, egg kokes og skrelles. Siden jeg er veldig glad i avocado, både smaksmessig og som god fettkilde, så moses alltid en avocado sammen med litt sitron, salt og pepper. Da har jeg tilbehøret jeg trenger til salaten. Så kan jeg velge om jeg vil ha kylling, skinke, reker eller annet (etter hva jeg har), hver gang jeg fyller salatskåla mi. Salat er en super lunsj, den metter godt og lenge og det går raskt når alt er ferdig kuttet på forhånd. I dag blir det salat på meg :) Ha en super dag dere, vi blogges!

  LAG DIN EGEN SALATBAR

  A Salat Makes Your Day Crazy


  #salatbar #raskmat #hverdagsliv #blogg

 • Publisert: 30.03.2017, 08:51
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Camera For The Benefit...

 • Publisert: 28.03.2017, 08:32
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Byggern og jeg har vært på enda en testtur med nytt kamera og jeg er mektig imponert. Nå skal det riktignok noe trening til, før alle innstillinger og bruksmåter er utprøvd og lært, men jeg gleder meg virkelig til å utforske nyanskaffelsen fremover. Jeg vil tro det kommer til å synes her inne etter hvert også, både på kakebilder og hverdagsgleder. Fotografering har alltid vært fascinerende og jeg er veldig glad i å ta bilder av alt (og ingen ting) og tar frem igjen gamle bilder gang på gang. Bilder er fantastiske minner og sier så mye, om man bare ser litt ekstra godt etter. Nå skal dagen brukes, til nytte, trening, glede og kos. Nyt dagen alle sammen og ta en ekstra titt i veikanten etter vårens første tegn på liv, hestehov.  Vi blogges!

   

   


   

   


   

   


 • Publisert: 28.03.2017, 08:32
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Easter Preparation....

 • Publisert: 24.03.2017, 09:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • God fredag dere, jeg er kommet i påskemodus, skikkelig påskemodus! Nå blir det riktignok mest jobb på meg i påsken, men et par dager på fjellet skal jeg gjøre mitt ytterste for å få til. Jeg elsker hyttepåske og vil selvfølgelig gjerne ha snø, sol og passe temperaturer for skiturer, grilling, vaffelsteiking på verandaen (det pleier slå godt an) og andre uteaktiviteter. For meg betyr påske masse kos sammen med de man er glad i, det er nesten som man stopper tiden et øyeblikk og bare nyter. Jeg kaller det kvalitetstid og for meg er det byggesteinen som gjør at hverdagen fungerer optimalt.

   

  DE 10 BESTE TINGENE I PÅSKEN

  • Seine familiefrokoster (og alle andre måltider sammen)
  • Spekemattreff på verandaen
  • Skiturer
  • Vaffelsteiking ute
  • Kaste på stikka (med mynter eller hestesko, uteaktivitet for store og små)
  • Spilleaktiviteter inne (ludo, yatzy, mikado, hatt over hatt og mye mer)
  • Soffakos med fyr på peisen
  • Familiebingo (ja, tenk det dere. Nå spiller jeg aldri bingo ellers, men påskebingoen på radioen spilles gjerne sammen med familiens små og store)
  • Hjemmelaget marsipan (oppskrift finner du HER)
  • Appelsin i solveggen (og selvfølgelig kald, frisk og sprudlende drikke)

   

  Hva med dere, hva inneholder påskefavorittlisten?

   

   

  (Innlegget inneholder reklame)

  Jeg liker litt late dager på fjellet og er ekstra glad i myke og comfy klær til seine måltider og innekos. Her har jeg plukket ut noe av det jeg kunne tenkt meg å ta med i bagen på hytta, i tillegg til alle store, myke og varme uteklær. Åh, jeg gleder meg altså så mye til bilen er parkert utenfor hytteveggen og den lille påskeferien kan nytes!

   

   

  Desigual LUSAN Leggings grå / Vans YOSHIMI Leggings sort / Urban Classics Hoodie grey / Witty Knitters CHELSEA Cardigan sølv / Buffalo 2 PACK Pyjamasbukse pink/green / Triumph TRENDY SENSATION Singlet twilight blue / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere grey / s.Oliver Leggvarmere taupe / s.Oliver Leggvarmere taupe / Onepiece LUSEKOFTE Jumpsuit grønn
   
   
   
  Ski og egg er et MUST i påsken :)
   
   
   
  Nå må jeg rett og slett begynne å virke og parkere påskelengselen litt. Her i Casa B er dagen fylt til randen og skal jeg rekke over alt, så må tiden nyttes godt. Vi blogges dere, ha en finfin fredag!
   
  #hverdagsliv #blogg #påske #hyttekos #hverdagsglede
   
 • Publisert: 24.03.2017, 09:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">6 kommentarer
 • We Truly Love....

 • Publisert: 21.03.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Det ble en smakfull avslutning på helgas Road Trip og jeg lar meg igjen fascinere av stilen dette kjente spisestedet har. Enkelt men tøft med industristil og maten er mums for moms når man er ute på tur. Bli med oss inn på en pizza og litt spacy snack. Vi blogges!

  Byggern, My Man <3


  #kos #pizzarestaurant #hverdagsliv #blogg #utepåtur

 • Publisert: 21.03.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Back In Time....

 • Publisert: 21.03.2017, 06:42
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Vi har kosa oss og hatt det så fint! Det ble en liten tur på besøk til slektninger av B og der ble vi selvfølgelig tatt godt vare på og skjemt bort. Vi har sovet lengre på morgenen og kommet til dekket bord ved alle måltider, helt fantastisk. Lørdagen kom med flott vær og vertskapet tok oss med på en fascinerende vandring gjennom Fetsund lenser. Det er lite vann nå og mest mudderbanker med is, men håpet er der om å komme tilbake sommertid og ta hele runden på de flytende lensene. Det er utrolig koselig å rusle rundt og titte på hvordan ting har vært og hvor mye tungt arbeid som er lagt ned, før moderniseringen gjør sitt inntog og øker både krav og antagelig fortjeneste. At dette har vært et ufattelig tungt kroppsarbeid er jeg ikke det minste i tvil om, men jeg finner det likevel fasinerende å se oppfinnsomheten bak et slik enormt anlegg. Dette er i alle fall noe jeg satte pris på å få være med på! Håper dere koser dere med bildene, vi blogges!  Hvilebrakker  #fetsundlenser #hverdagsliv #blogg #utflukt #familieaktivitet

 • Publisert: 21.03.2017, 06:42
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Summary Of The Week

 • Publisert: 19.03.2017, 20:38
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Allerede søndag igjen og ukeslutt. Dagene har blitt borte i et stort jafs, men Byggern og jeg har rukket en liten Road Trip og kost oss skikkelig i helga. Bilder og litt om helgeturen kommer på seinere innlegg.  Denne uken har dere kunnet se Pink Is The Colour, Vaffelfest på en hverdag, Rustne ferdigheter slipes, Hverdagsbrød, Makron- & Vaniljekremsnurrer, Hjemmelaget Pizzabunn & Tomatsaus og Mandelmakroner her hos meg. Jeg håper dere fant noe som fristet og kanskje har testet en oppskrift, eller to. Gi meg gjerne en tilbakemelding, det setter jeg veldig stor pris på! Nyt restene av søndagen og kos dere, vi blogges :)

   

  LOVE TORTILLACHIPS & DIP   

   

   

   

  #mat #hverdagsliv #blogg #oppskrifter

 • Publisert: 19.03.2017, 20:38
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Rustne ferdigheter slipes

 • Publisert: 14.03.2017, 14:56
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Jeg og Byggern har vært på testtur. Litt variasjon i hverdagstreninga er kjærkomment, siden vi begge to har lett for å holde på de samme rutinene. Vi gikk til innkjøp av ski tidlig i vinter. Byggerns planker har stått stille helt siden innkjøp, mine fikk en krevende og smertefull test i det lokale skisenteret og resulterte i blemmer så store som golfballer, på begge hælene. Skiene har ikke vært brukt siden. Nå bestemte vi oss likevel for å gi konseptet en ny sjanse i flatere terreng. Turen gikk til Sanderstølen og løypa inn mot Nystølfjell.

  (innlegget inneholder adlinks)

   

  Med overskyet himmel, mildvær, litt frisk vind men ikke kaldt og noe usikkert om oppholdsværet holdt, parkerte vi ved høyfjellshotellet/leilighetene og monterte på oss utstyret. Vi var helt alene og synes det er greit slik, til vi får inn "stilen". Løypa starter flatt og sklir over i så svak stigning at man bare tror det er litt dårlig glid.


   

  Fantastisk føre og bra løyper. Litt overis noen få steder, men ikke noe som hemmet gleden over å holde seg på beina kilometer etter kilometer, på nyinvesteringen med fell. Byggern var ikke like entusiastisk og syntes det gled for dårlig, men slo helt om da vi på tilbakeveien skjønte at løypa hadde hatt svak stigning mye av turen og at returen gikk nesten for raskt. Nå har jeg ikke mange flotte bilder med sol og fjell etter denne prøveturen, så her må det nøyes med et og annet mobilbilde til neste gang vi tar skia fatt.

   


   


  Turen ble på ca. 1 mil denne gangen og resulterte i planer om lenger tur neste gang. Det er klart det tar litt tid med innkjøring av nye ski (og ustøe bein) så både Byggern og jeg stiller med friskt mot til neste runde og regner selvfølgelig med at alt går litt lettere da :) Ski er et fantastisk fremkomstmiddel om man vil variere litt og trening er det ingen tvil om at det gir, i alle muskler man for lengst hadde glemt å være i besittelse av.

  Et lite solglimt fikk vi også underveis før himmelen tetnet til, vinden økte og det begynte å snø. Akkurat lenge nok til at Byggern fikk tatt en selfie og jeg fikk festet skyggene på bilde.

   

  Jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde planer om en enkel middag denne dagen og ble derfor nokså overrasket da Byggern inviterte meg med ut på pizza. Dagens valg ble kebabpizza på et lokalt spiseri, herlig avslutning på en finfin og innholdsrik dag, kan virkelig anbefales. Og etter en slik liten kraftanstrengelse kan man kose seg litt med god samvittighet. Jeg takker for følge og inviterer på tur igjen en annen gang, kanskje med bedre bilder, flottere vær og nyoppkjørte løyper men med de samme turoperatørene. Vi blogges!
  #skitur #hverdagsliv #blogg #mosjon #trim #trening

        

   

  Favorittklokkene kan du se mer av  HER   og   HER

   

   

 • Publisert: 14.03.2017, 14:56
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Vaffelfest på en hverdag

 • Publisert: 14.03.2017, 08:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

   

  Vaffel på en helt vanlig dag, det er hverdagslykke det! Denne lille matretten er kraftig undervurdert. Den passer like godt til lunsj som til kveldskos, kan fylles med mye mer enn bare rømme og syltetøy, kan lages grov eller fin og gir fornøyde og mette mager. Vafler er også supert å fryse. Lag en real porsjon og frys ned med litt matpapir mellom hver plate. Da er det enkelt å ta frem akkurat hvor mange du vil ha, de tiner raskt og kan selvfølgelig puttes i mikrobølgeovn. Vi er glad i vafler her i Casa B og det er ikke få ganger Byggern lurer på om vi ikke har litt vafler i fryseren. Favoritten blant de minste i familien, er å ta med vaffeljernet, steke og spise ute. Da er det greit å ha en real bolle med røre, siden det har lett for å tiltrekke flere vaffelmumser. Vaflene spises som de er, eller med syltetøy, rømme, brunost, spekeskinke, hvitost, spekepølse, til og med nugatti eller smør og sukker en sjelden gang. I dag serveres du sprø vafler her inne hos meg. Håper du liker oppskriften og finner deg en påleggsfavoritt til hverdagsvaffelen hjemme, eller på tur. Vi blogges!

   


   

  Du trenger: 2dl melk, 21/2dl kaldt vann, 1/4ts salt, 275gr hvetemel (kan byttes med grovere mel), 2ts bakepulver, 11/2dl smeltet margarin.

  Visp alle ingrediensene godt sammen. Er det ønskelig med søtere vafler, kan litt sukker tilsettes. La røra stå og svelle i ca. 30 minutter. Stek gylne vaffelplater og server med ønsket tilbehør. Røra gir ca. 7 plater, litt etter hvor stort og dypt vaffeljernet er.

     #vaffel #kos #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no #mat #lunsj #kveldskos #turmat #niste

 • Publisert: 14.03.2017, 08:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Pink is The Colour

 • Publisert: 13.03.2017, 21:17
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Siden det er mandag og starten på ei ny uke, har jeg satt sammen seks ulike anledninger med outfits der rosa er med på en eller annen måte. Personlig synes jeg rosa kan være både søtt, stilfullt og friskt helt etter hvilken dybde fargen har og jeg kunne gjerne åpnet mine skapdører for disse settene, alle som en. Hvem av "pakkene" hadde du valgt om du hadde fått den påspandert?

   

  (innlegget inneholder adlinks)

  Sommerlig Safari

   

  RayBan Solbriller dark brown / Urban Expressions ROME Clutch gold / Zign Shopping bag khaki / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Pura Lopez Klassiske pumps camuflage dejas taupe / Victoria Shoes Slippers oro / Victoria Shoes Slippers oro / ONLY ONLNELLIE Blazer misty rose / Minimum AGATHA Bluser smoke black / Vero Moda VMSUE ELLA Bluser Ivy green / Zalando Essentials Bluser hvit / Kaporal FLUTE Shorts sepia
   
   
   
  Fra Sommerparty Til Galla
   
  Menbur TIWGGS Clutch stone / Menbur MARIA DEL MAR Clutch ivory / Schu(h)tzengel BRANDA Lommebok cracked grey / Kennel + Schmenger SHEYLA Høye hæler stone / Guess HADIE Høye hæler med åpen front milk / Guess HADIE Høye hæler med åpen front milk / Guess HADIELY Platåsko silver / Guess HADIELY Platåsko silver / Kennel + Schmenger SHEYLA Høye hæler stone / Mascara Jerseykjole ivory / Minimum IVALO Jerseykjole pastel pink / The Fifth Label Jerseykjole blush / Unique Ballkjole powder
   
   
  Casual Style For Every Day
   
  Desigual BRAZILIAN Øredobber fresa / Daniel Wellington CLASSY YORK Klokke braun/rosé / NAF NAF Håndveske red passion / Oilily Skulderveske coral / Marc O'Polo Skjerf rosewood / Esprit Skjerf grå / CALANDO Tights navy / SET Trenchcoat dark blue / Vagabond Platåstøvletter black / Vagabond Platåstøvletter black / Zalando Essentials Jerseykjole grå
   
   
  Koseklær til morgenkaffe eller kveldste
   
   
  LASCANA Singlet red / LASCANA Singlet champagner / LASCANA Pyjamasbukse pink striped / Hunkemöller DAISY Pyjamasbukse hvit / Guess ESATISFACTION Singlet white / Studio La Perla DOLCE Pyjamasskjorte rosa / Zalando Home Badekåpe blush / Shepherd NINA Tøfler pink / Shepherd NINA Tøfler pink
   
   
  Ready for Summer & Beach
   
  RayBan COCKPIT Solbriller gull / Jeepers Peepers VENUS Solbriller gold / George Gina & Lucy GIRLSROULE Lommebok pink / Guess DRAMA QUEEN Håndveske passion / Roxy RIO Bikinitop rosa / Roxy SCOOTER Bikinitruse rosa / Buffalo Strandutstyr pink / Venice Beach FONTE Bikini pink / Venice Beach Bikinitruse rosa / Venice Beach Bikinitop pinkstripe / Venice Beach Bikinitop rosa
   
   
  Go Pink & Crazy at training
   
   
  Puma FUN Treningsjakke virtual pink / Puma SportsBH fuchsia purple / Puma SportsBH fuchsia purple / ASICS SportsBH performance black / Puma FIT ESSAT SportsBH virtual pink / Smartwool SportsBH black / adidas Performance ESSENTIALS Badeshorts black/white / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Puma JANINE DANCE Joggesko black/fuchsia purple / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko pink pow/whitefrbrryttl orng / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white / Nike Sportswear AIR MAX 1 ULTRA MOIRE Joggesko fireberry/white
   
   
   
 • Publisert: 13.03.2017, 21:17
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Garlic Prawns With Chilli & Bread

 • Publisert: 12.03.2017, 18:28
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

  Smørbrød med masse smak...

   

   

  Du trenger: hvitløk, chilli, charlottløk, frisk koriander, salt, pepper, lime og olivenolje

  Slik gjør du: Rens rekene (eller tøm av laken om du bruker ferdigpillede reker og tørk dem med tørkepapir), rør sammen alle ingrediensene og legg rekene i. La stå og godgjøre seg mens du ringler litt rapsolje over brødskivene, strø på litt salt og legg i varm stekepanne. Brun litt på begge sider før de plasseres på tallerken. Legg på godt med crispy, grønn salat og fyll opp med rekeblandingen. Toppes med aioli eller vanlig majones og cherrytomater. Her snakker vi brødblings i kategorien delicious. Nyt og vi blogges!

      

  #rekesmørbrød #lunsj #kveldskos #heimebaka.blogg.no #mat #blogg #hverdagsliv #kjøkkenkjappis #raskmat

 • Publisert: 12.03.2017, 18:28
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Summary Of The Week

 • Publisert: 12.03.2017, 10:03
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Hei igjen og riktig god søndag, dere! Uka er ved veis ende og det har gått fort, veldig fort. Lørdagen ble tilbrakt i hyggelig bursdagslag for "lillebror", med alt for mye god mat og søte saker og det merkes til gangs. Søndager er vanligvis litt roligere dager her i Casa B og startes uansett med kaffe og oppdateringer på nyheter og blogg, før samvittigheta våkner og "krever" at man virker.  Jeg har ikke så mange planer og mål for dagen i dag, men litt rusking i heimen og en real treningstur SKAL gjennomføres. Denne uka har dere kunnet se  Yippi yay yeah....Cowboycookies, Summer in Store, A Kind Of Burger Girl, Marengs, Winterwonderland, Slik setter du en spiss på måltidet, Breakfast Time, Sjokomuff med Lakris & Daimkaramell, Shape It Up (Vekt, Mat, Sukker & Sånn) og Just So Simple: Cabbage Rolls her hos meg og jeg takker for alle hyggelige besøk og meldinger fra dere. Nye oppskrifter og innlegg kommer selvfølgelig også neste uke og jeg håper vi sees igjen. Nyt søndagen og vi blogges om litt!

   

  LOVING EGGS & COFFE FOR SUNDAY BREAKFAST

 • Publisert: 12.03.2017, 10:03
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Just So Simple: Cabbage Rolls

 • Publisert: 11.03.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Jeg er glad i enkel og god mat, tradisjonsmat, mat som jeg har vokst opp med gjennom årene, og min familie før meg. Denne retten fortjener egentlig et eget nytt innlegg hver måned, men jeg nøyer meg med å minne dere på at oppskrift og fremgangsmåte på BESTEMORS KÅLRULETTER, den finner du HER. Kålruletter kan spises uansett dag, men siden det kanskje tar litt lenger tid enn enkelte andre retter så er det helsupert å gå for det i helgen. Og dere, ha en god skvett fløte i sausen da, det gjør susen!

  Her i Casa Brattbakken suser helgen videre og bursdager skal feires på løpende bånd, det gledes! Vi blogges plutselig, nyt lørdagen!

  Lyst på kålruletter i helgen?

   

   

   

  #kålruletter #middag #tradisjonsmat #mat #hverdagsliv #blogg

 • Publisert: 11.03.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">9 kommentarer
 • Shape It Up

 • Publisert: 11.03.2017, 14:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 •  

  VEKT, MAT, TRENING, SUKKER & SÅNN

   

  Det har vært mye snakk om trening, mat og motivasjon første del av det nye året. Det pleier alltid det, hvert eneste år. Jeg er selvfølgelig enig i at det er viktig å holde kroppen i grei form og spise mat som gir en det en trenger. Men, alt med moderasjon, ikke hysteri. Jeg mener det er fullt mulig å spise vanlig mat, en utskeielse iblant, litt godteri i helga, sørge for moderat trening/mosjon og fremdeles holde vekta. Ja, til og med gå ned i vekt.

  Det passer ikke alle med en livsstil basert på salat, bønner, frø og smoothie. Noen mener til og med at det optimale er 7 måltider hver dag. Jeg har ikke tid til sju måltider hver dag, jeg hater å være sulten hele tiden og jeg blir ikke mett av en liten håndfull nøtter eller en smoothie alene. Jeg virker best på vanlig mat. Vanlig brød (gjerne hjemmebakt) med variabelt pålegg, melk eller juice, potet kjøtt/fisk, grønnsaker og saus, men selvfølgelig også yoghurt, bær og frukt hver dag. Jeg vil ha litt av alt jeg og det funker faktisk supert. Jeg har nok energi til det jeg skal, pluss litt til. 

  Og en ting til, dette med sukker vs "sukkerfri". Om man forsøker å holde vekta eller gå ned, så fokuseres det enormt på at sukker er styggingen, men det er fullt mulig å fortsette frotsinga bare man bytter til et av de sukkerfrie tilsetningene. Hva er greia? Hva er meningen med å bytte en avhengighet med en annen? Det hele dreier seg vel om selvdisiplin og kontroll, ikke askese? Jeg synes det settes alt for stort fokus på at det nesten er en selvfølge med sjokolade eller annet "godteri" hver dag, bare det er med et av de "sukkerfrie" alternativene. Begrensning dere, litt av alt. Det tror jeg på! Jeg skjønner det finnes gråsoner her, men for meg personlig er det mye mer motivasjon i å kunne vite at "alt" er lov med moderasjon, vs fokus på alt man ikke skal/bør spise.

  (innlegget inneholder annonselenker)

  Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Just Cavalli EMBRACE Klokke black / Dolce&Gabbana Solbriller sort / Nike Sportswear AIR MAX 90 PREMIUM Joggesko black/white/metallic silver / Zalando Essentials 2 PACK Leggings black/dark grey melange / Zalando Essentials Treningsjakke light grey / Zalando Essentials Treningsjakke apricot

   

  Jeg tror også det er viktig å sette seg mange små delmål underveis i prosessen mot hovedmålet. Selvfølgelig kommer man ikke vekk fra belønningen. Belønning er ofte motivasjon godt nok. Jeg belønner meg selv, ikke store greiene hver gang, men du verden, jeg "lar meg lure" og ting fungerer.

   

  HER ER NOEN AV MINE BELØNNINGER:

  • Skipakke (ski, sko, staver, overtrekksbukse/jakke)
  • Piggsko
  • Treningsjakke(høst/vinter, på bilde over)
  • Trøye/stillongs i ull og bomull, forskjellige tykkelser
  • Pannebånd i ull
  • Joggesko (klare til sommersesong)
  • Treningsbukse og singletes (på bilde under)
  • Neglelakk
  • Perleøredobber
  • Sko med høye heler(denne var utrolig motiverende etter år med bare joggesko)
  • Adidas Gazelle joggesko (samme som bilde under, men mine er knallblå, FANTASTISK FINE)
  • Blomster (potteplanter og buketter)

   

  Noen av belønningene er selvfølgelig relativt kostbare, men de varer i mange år og man bør jo se på kropp og helse som en investering, for resten av livet. Det finnes nok like mange måter med vektkontroll som det finnes mennesker, men det aller viktigste er å finne SIN måte, ikke strebe så etter andre sine løsninger. Det tar litt tid, noen måneder med prøving og feiling, planlegging og tilrettelegging, men så kan du rusle videre og endringene kommer etter hvert og de blir værende. Man er endelig blitt forhenværende jojoslanker. Jeg må kanskje påpeke at dette gjelder ikke den som er ute etter en sylslank figur, langt under normal bmi. Dette er for den som vil ha normale former, krefter i kroppen og tåle en støyt.

   

   

      

   

  Nike Performance TOPP    Adidas Performance Sport Trousers   Adidas Performance Topp    Adidas Gazelle Joggesko      

   

  HER ER NOEN AV MINE TIPS:

  • Sett deg delmål og mål
  • Bruk tid på planlegging av gjennomføringen
  • Lag deg handleliste hver gang før du drar på butikken og hold deg til den
  • Finn deg en form for trening/mosjon du liker (det er helt normalt å ikke digge hard trening, gå heller en tur)
  • Unn deg små og store belønninger i blant (personlig så benytter jeg ingen spiselige)
  • Last ned en turapp eller lignende med oversikt over skritt, kilometer event. kart (dette virker motiverende i seg selv)
  • Gjør det enkelt (benytt alle muligheter for å bevege deg, gå trappa hjemme noen ganger ekstra)
  • Gå sakte frem og øk etter hvert (en til to økter/turer i uka kan fort doble og triple seg når gløden kommer)
  • Ikke stress (bruk heller litt tid på å få treningen inn i hverdagen, en tur på ti minutter er tross alt bedre enn ingen tur og har man først kommet ut så er det enklere å prioritere en lenger tur)
  • Unn deg litt godt i helga (men vær moderat, behovet vil avta etter hvert om man klarer å begrense seg noe i starten)
  • Skryt av deg selv til deg selv og vær fornøyd med egne prestasjoner, bare du er du :)

  Husk på at det er lørdag og helg, nyt finværet, et godt måltid og hverandre. Ha det fint, vi blogges!

   

  #trening #vektreduksjon #komiform #bedrehelse #fitforlife #shapeitup #hverdagsliv #blogg
   
 • Publisert: 11.03.2017, 14:00
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Breakfast Time

 • Publisert: 10.03.2017, 08:18
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • En av mine frokostfavoritter er denne fantastiske kombinasjonen i ei skål. Halvblandet yoghurt naturell og mager kesam vanilje, litt musliblanding, toppet med bringebær, blåbær og jordbær. Fantastisk smak og super start på dagen. Denne porsjonen holder energien oppe og meg passe mett, til det er tid for lunsj. Her skal dagen utnyttes til det fulle! Blå himmel og sol inviterer til en tur ut i frisk luft litt utpå dagen, men først må det ordnes. Ha det fint så lenge dere og nyt dagen på jobb eller hjemme, vi blogges!

   

  God morgen dere!

   

     #frokost #lunsj #kvelds #raskmat #sunt #heimebaka.blogg.no #mat #hverdagsliv #bær

 • Publisert: 10.03.2017, 08:18
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Winterwonderland

 • Publisert: 08.03.2017, 09:17
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Hei dere, for et fantastisk vær vi har! Her er noen knips fra en av treningsrundene våre som er på godt 6km. Ikke så langt at du sliter deg helt ut, men langt nok til at du føler du har gjort en liten innsats og mer enn nok til at stølheta kommer sigende for hver gang man glemmer uttøyinga. Føret er supert med piggsko og jeg skal ærlig innrømme at hadde det ikke vært for at de ble innkjøpt tidlig i vinter, så hadde det blitt dårlig med utetrening på meg. Temperaturen har vært upåklagelig i hele vinter, men mildværet har sørget for mye is store deler av tiden og det har ikke vært ufarlig å bevege seg enkelte steder. Men, nå er vi kommet adskillig nærmere våren og jeg har tilbakelagt mange mil siden starten på prosjektet. Jeg kan ikke annet enn glede meg til tida fremover og motivasjonen er på topp nå, det blir lysere, det blir varmere og "alt" blir enklere. Jeg gleder meg stort til joggesko, singlet og shorts kan finnes frem og håper inderlig gløden er like stor når den tid kommer. Jeg ble faktisk så inspirert av turen og fargene, at jeg måtte legge ved ei lita ønskeliste i samme fargetema. MY KIND OF STYLE, kommer nok til å gå til innkjøp av et og annet der. Er alltid koselig å unne seg noe man har ekstra lyst på når man har gjort seg fortjent til deg, så her må det jobbes for å oppnå neste delmål raskt. I Will shop! Ha en fin dag da dere, litt kaldt men gnistrende sol, vi blogges!

   

  Turvær, Vinter & Snø

   


   

  Winter Øredobber, Silver / Winter Armbånd, Silver / Winter Armbånd, Svart / Pepe Jeans NEW BROOKE Slim fit jeans bleached denim / Gant OXFORD Bluser sailor blue / Zign Belte silver / Mexx Skjerf beige / Marc O'Polo Skjerf sea breeze / Mexx Skjerf sort / Guess GLASS CANDY Shopping bag silver / Guess HAYDEN Håndveske chalk
   
   
   
   
  #vinter #tur #mosjon #trening #komiform #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no
 • Publisert: 08.03.2017, 09:17
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • I`m A Kind Of Burger Girl

 • Publisert: 07.03.2017, 13:56
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • I`m a kind of burger girl! Hjemmelaget burger er supergodt! Jeg kan selvfølgelig ta en burger på et gatekjøkken en og annen gang, men ingen kjøpeburger slår en real burger type homemade. Jeg synes hjemmelaget pommes frites er aller best til denne, men det tar litt tid. Andrevalget må bli ovnsstekte potetbåter. Det går raskt, smaker digg og metter magen. Jeg vasker potetene, deler dem i båter og legger dem over i ildfast form. Så ringler jeg rapsolje over, strør på grovkværnet salt og pepper og smekker dem inn i ovnen på midterste rille 225* i 30-45 minutter. Smikk pang ferdig! Nedenfor har jeg hentet inn linker til "full pakke" for dere som har lyst til å prøve en enkel, saftig og snaskens burger med ekstra godt til. Håper det smaker, vi blogges!

  BURGER & POTATOWEDGES

   

   

   

  HJEMMELAGET BURGER       HJEMMELAGET BBQSAUS       HJEMMELAGET BURGERBRØD  

   

    HJEMMELAGET POMMES FRITES      HJEMMELAGET SVINEKJØTTKARBIS

   


     #mat #hamburger #heimebaka.blogg.no #potetbåter #pommesfrites #bbqsaus #burgerbrød#blogg

 • Publisert: 07.03.2017, 13:56
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">4 kommentarer
 • Summer In Store

 • Publisert: 06.03.2017, 22:11
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Publisert: 06.03.2017, 22:11
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Summary Of The Week

 • Publisert: 05.03.2017, 12:57
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Hei igjen dere! Nå er søndagslunsjen fortært og mens vi venter på sola tar Byggern og jeg livet med knusende ro og har inntatt hvilemodus i hver vår godstol, mens søndagen tikker videre. I uka som har gått har dere fått se Halvgrove Rundstykker, Brownie & Walnuts, Cinnamon Wreath, Quick, Hot & Easy, Wok Fried Rice & Scampi og Potato Puffs her inne hos meg. Om jeg skal være ærlig, så tror jeg det er sjelden det er samlet så mye spiselig godt på samme uka her på bloggen og jeg håper dere tar dere tid til å teste noen av oppskriftene. Jeg klarer ikke en gang å velge ut en favoritt av disse, fordi de alle sammen er så utrolig gode på sitt vis og byr på kos og mette mager. Håper dagen gir tid til god mat, hyggelige opplevelser, masse latter og kos for dere også. Vi blogges!

  LOVE HOMEMADE ROLLS BECAUSE IT TASTES REAL

   

  #mat #gjærbakst #kaker #middag #lunsj #tilbehør #temakaker #heimebaka.blogg.no #hvetebakst

   

 • Publisert: 05.03.2017, 12:57
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">8 kommentarer
 • Home Is Where Everything Is

 • Publisert: 05.03.2017, 10:27
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • God søndag alle sammen! Her snør det vannrett og tåka ligger som et tett teppe over bygda. Kaffen smaker ekstra godt på slike dager og varmen fra koseteppet gjør det helt greit med bustevær utenfor husets fire vegger. Søndager er forresten gode dager, spesielt når man har fri. Nå er det ikke slik at jeg sover lengre på morgenen og drar ut frokosten til middagstider, egentlig skulle jeg ønske til tider å kunne gjøre akkurat det. Men, jeg koser meg jeg og venter på at søndagslunsjen kan startes på. Vi har alltid god lunsj på søndager, ja, i alle fall nesten alltid. Ikke det at den er så spesiell, men den inneholder alltid noe varmt til forskjell fra lunsjen på hverdagene. Det er ikke store endringene som skal til, for å få følelsen av at dagen er litt mer enn en vanlig ukedag. Tar en kaffe til jeg, før rundstykkene varmes og Byggern dras ut av senga. Vi blogges om litt!

  Søndagskos...
            
   

            


     #hverdagsliv #interiør #rustik #heimebaka.blogg.no #        

 • Publisert: 05.03.2017, 10:27
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">2 kommentarer
 • Kos eller galskap?

 • Publisert: 13.02.2017, 18:52
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Hei og god mandag til dere! Jeg og byggern har vært på tur, ikke bare for turens skyld men med et viktig formål som hovedoppgave. Slike turer tar ofte litt tid og selv om frokosten er medbrakt, skjer det av og til at vi "skeier" ut og kjøper oss lunsj eller middag. I dag ble det lunsj på ei "burgersjappe", antagelig velkjent for i alle fall noen av oss. For noen er det rett å slett litt tabu å si høyt at man stikker innom et "slikt sted", for å proppe i seg en lunsj som kun gir deg utenkelig mange kalorier, akkurat nok energi til å komme deg ut i bilen igjen og dårlig samvittighet hele turen hjem, mens du smågulper smaken av frityrolje mellom hvert gjesp.

   

               
   

  Vi har gjort det før og vi gjør det igjen og igjen, men hvorfor?

  Det er kjapp mat, smaker greit, er relativt billig og man blir mett der og da.  Smaksløkene tar ikke akkurat saltomortale, det er høyt kaloriinnhold og måltidet gir lite eller ingen energi men likevel selges burgere og fries i høyt tempo.
  Denne søte kyllingburgeren sammen med pommes stripsen er rundt 1000 kcal...

  Brød, litt bacon og to speilegg er ikke fullt halvparten av kaloriinnholdet til "kosepakken" ovenfor....  Brød, to kokte egg, litt majones, to jordbær og en appelsin når heller ikke lenger en halvveis opp på samme kaloriskala.. Man kan faktisk spise begge disse porsjonene og havne på nesten det samme kalorimessig som en burger og pommes strips.

   

  Er du FOR eller MOT "junkfood" og hvorfor?

 • Publisert: 13.02.2017, 18:52
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">6 kommentarer
 • Rett i kjelleren!

 • Publisert: 11.02.2017, 15:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Noen ganger er det behov for litt endringer og det er helt greit å blåse nytt liv i gamle glør. I mange år har tanken om forandringer ligget der og ønskedrømmen har mang en gang måtte vike for andre og viktigere oppgaver. Derfor er det nå så utrolig koselig å kunne børste støv av bloggen, som for anledningen har fått en aldri så liten makeover og invitere dere med på en tur rett i kjelleren.

  Kjelleren har endelig fått sin etterlengtede oppgradering til vill glede, grenseløs beundring og stor respekt for alt arbeide som er lagt ned i prosjektet. All ære, knusekos og ti ganger HURRA for min bedre halvdel som er en magiker med hammer, spiker og sag (og alt annet som skal tegnes, bygges eller fikses).

  Jeg har nå fått min egen lille hobbyhule til mine søte saker, mens Byggern him self har fikset seg en etterlengtet mancave, som inneholder just what a mancave need.

  Velkommen!

   

  BASEMENT WITH THE SWEET STUFF

   


  IN PROGRESS...her fylles veggen med kunst fra Tantegull og passende blikkskilt...

   


   

  Her entres mannehulen på eget ansvar og jeg gjør oppmerksom på egne regler for besøket!
  Har det ikke blitt fint?

  #mancave #heimebaka #hobbybakeri #sukkertanten #hverdagsgleder

 • Publisert: 11.02.2017, 15:37
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer
 • Ukens Blogg, midtpunkt og kjendis!

 • Publisert: 04.02.2014, 10:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Endelig, endelig kom sjansen jeg har ventet på, nå kom min tur! Nå er det min tur til "walk of fame.......with the stars!" Åh, bare det nå kunne bli morgen. Tro om pressen står utenfor? Ja, i hvertfall lokalavisen, de hadde vel fått beskjed? Ååh, som jeg gledet meg til heder og ære, kanskje ett og annet kritisk innlegg på mine skjeve tantekaker, men det skulle jeg da saktens klare. Og alle kommentarene, hvordan skulle jeg rekke å svare på alle disse spørsmålene og hyggelige gratulasjonene? Kanskje jeg kunne spørre Gubben, han kunne kunne jo hjelpe meg med det?! Fotballfruen har jo spurt gubben sin. Jeg la hodet på puta og ventet på at nattesøvnen skulle komme, at den skulle gjøre tiden fra natt til morgen kort. Det gjorde den!

   

  Celebrity in a short moment...

   

  Vekkeklokken sendte illevarslende lyder og så på meg sinte øyne, jeg slo den i hodet og sto opp. Trampet inn på badet, tok et raskt overblikk i speilet og konstanterte det samme som dagen før. Du trenger en real dusj! Tyve minutter senere, kaffe og nistesmøring. Ja, hadde jeg egentlig tid til å gå på jobben? Skulle jeg ringe og forklare situasjonen? De ville sikkert forstå, blitt stjerne og greier. Stjerner trenger tid, tid til å stå foran speilet. Gjøre seg klar til å møte publikum. Nei, jeg drar på jobben, må vise at jeg takler situasjonen, at den ikke har gått til hodet på meg. Tenk "Kjendis dro på jobb, etterfulgt av fans". Jeg ser det for meg, de fete overskriftene, midtsidebildene og hærskaren av fans, som løper hylende rundt og besvimer i jakten på min autograf.

  Jeg dropper hjemmesmurt niste, har aldri hørt om kjendiser som smører nista si selv. De serverer sikkert koldtbord på jobben. Det må jo feires, ja, at de har en superkjendis som arbeidskollega. Putter et tørt rundstykke og en pakke fårepølse i vesken, i tilfellet noe skjer. Ikke godt å vite, kan ta tid å komme seg på jobben.  Pleier å være mengder med mennesker rundt kjendiser. Burde jeg kontakte politiet kanskje? Kreve en følgebil og en personlig vakt, ja, slik for sikkerhetsskyld. Fans pleier å være gærne, kanskje de forsøker å komme nær meg, ta på meg, eller til og med stjele jakken min. Åh, der kom det, klær, hva i alle dager skulle jeg ta på meg? Ser på klokken, søren også, dårlig tid igjen. Ok, tar det som ligger øverst i bunken og håper fansen setter pris på vanlige og jordnære kjendiser. Finner jakken, slenger vesken over skulderen, trekker pusten dypt og åpner døren. Ingen, det er ingen her? 

  Merker plutselig at jeg er lettet. Det er helt greit at jeg får være i fred her hjemme. Blir sikkert nok oppstuss alle andre steder. Jeg ankommer jobben og parkerer på en ledig plass. De er alltid ledige de plassene, plassene lengst fra inngangen. Sitter stille et minutt eller to, gjør meg klar. Ok, let the show begin! Jeg retter ryggen, drar inn magen og forsøker skyve brystpartiet opp og frem. Det kjennes ubehagelig, så jeg slipper alt ned og ut igjen. Jeg møter mange på turen inn. Noen få smiler, nikker og sier "hei", men de aller fleste ser i bakken mens de småløper videre til neste gjøremål. Ok, jeg innser jo at ikke alle leser blogg. De vet det sikkert ikke, ikke enda.

  Jeg kommer plutselig på at jeg burde bestille en time hos frisøren. Jeg finner telefonen og taster raskt nummeret jeg har i hodet. De finner nok en ledig time til meg i dag, etter jobben. Følger jo litt status med å være frisør til en kjendis. "Ja", svarer det, med en spiss stemme i telefonen, av en tyggegummispisende, ung frøken. Jeg presenterer meg og sier som sant er, at jeg skulle selvfølgelig hatt en time, helst i går! "Det er fullt", svarer hun og smeller en tyggegummiboble, det piper i ørene. "Hæ", sier jeg! "Ja, ledig time tidligst på onsdag ettermiddag", svarer hun bråkjekt. "Javel, tar den jeg da", sier jeg. Merkelig, vet ikke de det heller?

  Resten av dagen går, uten gjenkjennende blikk eller gratulasjoner. Jeg avslutter jobben og drar innom Rema på hjemveien. Lyst på noe godt til middag. Stjerne eller ikke, middagen er mitt ansvar og jeg liker det. Parkerer i garasjen hjemme og låser meg inn i huset. "Hallo", hører jeg fra stua. Jeg svarer med et "hei" og setter fra meg posene med varer på kjøkkenet. "Nå, hvordan går det med bloggdamen min", sier gubben. Jeg smiler og må som sant si at "joda, det er som før". Jeg ringer mamma, forteller litt stolt at jo, jeg er på fremsiden av blogg.no som ukens blogg. "Ja du Grethe, du Grethe" sier hun og skryter uhemmet av tittelen jeg har for en stakket stund. Ååh, fantastisk! Jeg soler meg i glansen, begynner med middagen og synes det er utrolig hyggelig å kunne være kjendis for noen dager!

  UKENS BLOGG 

  Tusen takk for anledningen til å være "Ukens Blogg" her på Blogg.no

   

  (kopi av siden til Blogg.no) 

  Heimebaka - Ukens blogg

  Heimebaka er en hverdagsblogg som skrives av Grethe Breiseth på 42 år fra Fagernes.

  Bloggen fyller 3 år i mai, og handler om mat, kaker og desserter. I tillegg skriver hun litt om hverdag, ferie og fritid, sett med et til tider skrått blikk.

   

  #Ukensblogg #Heimebaka.blogg.no

  #Funderinger #Humor #Skråblikk

  Vi stilte henne noen spørsmål for å høre hva hun hadde å si.

  Hvem er ditt største forbilde?
  Helt klart mine foreldre! De to har sammen skapt trygge rammer med tilstedeværelse, interesse, forståelse og god takhøyde gjennom oppveksten, og gitt meg verdier og holdninger jeg er stolt av å inneha.

  Hva er ditt beste barndomsminne?
  Bestemors medisterkaker. Ingen over, ingen ved siden av. Jeg kjenner det kribler i magen og tennene løper i vann bare ved tanken. Ingen sak med årets potetplukking, når man visste hva som ventet til middag: Nypotet, hjemmelagede medisterkaker og en drøm av en saus. Det er minner å ta med seg til etterfølgelse og overlevering til neste generasjon, det!

  Hva får deg til å gråte?
  Jeg er nok i kategorien emosjonell, og kan lett ta til tårer - spesielt i sammenhenger der jeg blir glad, rørt eller stolt av noen. Jeg kan også gråte av en dokumentar eller en film som berører et treffende tema. 

  Hva får deg til å le?
  Samvær og lek med tantebarn, ekte, direkte, herlig og naturlig. Man ler aldri så godt som man gjør med små barn og deres fantastiske måte å være seg selv på. Ingenting er flaut, jo villere grimaser, desto bedre. Latteren sitter løst, og den kommer fra magen.

  Hva er det siste klesplagget du kjøpte?
  Bukse. Eller det vil si tre bukser. Kjøp av klær er dessverre ikke min sterke side, og om jeg først kommer over noe jeg liker og som passer så blir det flere av samme sort. 

  Hva er ditt største ønske for 2014?
  Mye tid og mange gode opplevelser med familie og venner, at drømmejobben går i boks og at kjøkkenmaskinen fungerer uten trøbbel! Aller mest ønsker jeg selvfølgelig at alle beholder helsen og at året bringer nye og positive hendelser.

  Vi gratulerer Grethe som #ukensblogg. Du kan besøke bloggen hennes her.

   

   

 • Publisert: 04.02.2014, 10:08
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">24 kommentarer
 • Oss "Kjerringer" med blogg

 • Publisert: 01.02.2014, 13:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Vi mennesker har alle et behov for oppmerksomhet og mange måter å søke det på, for eksempel blogging. En ting står klart som dagen, ulikhetene, altså tingene vi søker "blest" om. Det jeg her forsøker å formidle til deg som har forvillet deg hit inn, er at vi har tapt. Vi har tapt  vi vanlige, trauste, mat eller bakeglade, huslige og grå kjerringer. Vi har tapt kampen om oppmerksomheten, vi har tapt lenge før vi kanskje skjønte at vi var i kamp og vi nådde ikke engang oppløpssiden!

  A blogger`s trust.....

   

  Hver morgen våkner vi kjerringer opp med trøtte øyne, sminkeløse, eller med det som måtte være igjen av gårsdagens enkle pynt ,klint utover ansiktet ,til ugjenkjennelige teatermasker . Håret har i løpet av natten vært ute på sin egen reise og det stritter motvillig når vi forsøker å glatte over med hendene, før vi stapper føttene i store, utslitte tøffler og svinger den utvaskede morgenkåpen rundt en hutrende kropp. En kropp som kanskje har sett sine "beste dager", en kropp som er litt hengslete, som har runde kanter og som merkverdig nok har mistet alle sine tegn på stramme linjer, om de da noen gang har vært der. Vi subber inn på kjøkkenet, slenger på litt kaffe, sjekker dagens aviser og eventuelle nye, fristende blogginnlegg. Mens den fjerde kaffekoppen supes streifer tanken inn på egen blogg. Burde kanskje laget et nytt innlegg, men om hva?

  Et innlegg om egen interresse for fotografering kanskje? Et flott innlegg med mange bilder og så kunne man jo håpe på "kreditt" for fantasi, vinkling, lys og motiv. Utebilder? Nope! Det snør, det snør flak så store som vaskefiller og det man kan skimte av himmelen, har en ubestemmelig farge av møkkete bomull.

  Interiørbilder da, kanskje? Hyllen over sengen er jo ganske søt, den med lysestaker og den fine pynteuglen på. Nei, der finnes også nesespray, halslinser og ladekabel. Ikke for at det hører til der, eller ser pent ut, men for at det er praktisk. Ok, kjøkkenet da? Det pleier jo å være nokså ryddig. Uffda, hadde helt glemt å tømme oppvaskmaskinen etter seinvakta i går. De fine krukkene som sikkert hadde tatt seg flott ut på en bilde, er skjult bak tallerkner, kopper og bestikk som ikke fikk plass i tryllemaskinen før jeg dro. Badet er uaktuelt, det finnes lite spennende til et blogginnlegg der inne. Stua da? Nei, skulle ha skiftet gardinene, de står ikke helt til fargen på dukene, ikke lysene eller putene heller. Dessuten ligger bunken av regninger som skal betales på bordet, slik at de ikke glemmes, ja, og en tallerken etter frokosten da.  Og en ladekabel, oppskriftsboka, den brukte jeg jo nettopp, her i stua.

  Ok, "new in", det pleier å være populært. Et innlegg om nyinnkjøpte saker. Jeg tenker meg om. Det nyeste er slikkepotten jeg kjøpte til jul. Den vekker neppe noen oppsikt, kanskje ett og annet lunkent trykk på "likes" knappen, om jeg poster en hemmelig kakeoppskrift til, men nei, ikke akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

  Hår da? Hårfrisyrer og stylingtips! Etter en rask sjekk i speilet, blir jeg påminnet årene som har gått. Alle forsøk med hjemmepermanent , helbleking og tuppering, Alle de gangene vi jentene prøvde oss som frisører på hverandre. Med blandede resultat. Tustene som sitter igjen på hodet, kan knapt nok kalles hår og eventuelle frisyrer har to valg. Rett ned eller opp i klype. Ok, den utgår! 

  Sminke, tja, jeg har da noe sminke, eller? Sminkepunges begredelige innhold gliser mot med et hjerteløst smil. Mascaren virker halvtørr og den fine øyeskyggen jeg kjøpte til sesongens eneste julebord i fjor, eller året før, er i biter etter et uhell der den traff gulvet med et lite dunk. Dette vil neppe bidra til en rødglødende "likes"knapp av hurtige trykk.

  Gjenbruk kanskje? Gjenbruk er "in", har faktisk sett noen poster med det. Leter litt, det eneste jeg finner bevis på av typisk gjenbruk her i heimen, er gubbens t-trøyer, som etter endt "arbeidssesong" ender sine dager som filler til skopuss, eller annet praktisk. Nei, jeg pakker vekk fotoapparatet og lar blogg være blogg.

  Jeg tasser duknakket rundt og innser at "løpet" er kjørt, finner frem bestemors beste oppskrifter og tenker at siden vi kjerringer ikke har noe annet spennende å "fare" med, kan jeg i alle fall forsøke å gjøre middagen etter beste evne. Ja, for hjemmelaget mat er godt? Gubben sukker da i alle fall tilfreds etter inntatt måltid og sender et fornøyd smil,mens han mumler et "takk for maten, det var kjempegodt!"

  Yes, en kommentar og "likes"!

  Kjerring.

   

 • Publisert: 01.02.2014, 13:14
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">17 kommentarer
 • Fra et Tantehjerte

 • Publisert: 26.01.2014, 13:52
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Ideen til dagens innlegg ble til under en av mine "snokerunder" her inne på bloggsamfunnet. Ja, jeg har "snokerunder", en og annen dag kan jeg rett og slett finne på å bruke de tidligste morgentimene på nettopp å "snoke". Jeg lister meg rundt, titter, "scroller" gjennom bunker av bloggforsider, før jeg med et bestemt klikk bryter inn i valgt innlegg og sjekker terrenget. Noen ganger bommer jeg og går baklengs ut igjen like fort som jeg kom inn. Mens andre ganger blir jeg luskende rundt i fasinasjon over å kunne bryte inn i en hverdag et helt annet sted, hos helt ukjente mennesker. Mennesker som deler sine små og store øyeblikk med oss "snokere" og resten av gjengen.

  Et av livets største underverk... tantegull <3

   

  Men, la meg nå komme til poenget. Det finnes et hav av bloggere der ute. Mange med særpreget og personlig innhold, noen etterapere, noen usikre, noen bestemte, andre sinte. Det finnes motebloggere, sminkebloggere, sportsbloggere, nyhetsbloggere, matbloggere, kakebloggere, mammabloggere, noen få pappabloggere, men ikke en eneste tanteblogger. Ingen "Stolttanteblogg", "Tantebarnblogg", "Tanteforlivetblogg", eller "Mittlykkeligelivsomtanteblogg". Det kan neppe skyldes en vrangforestilling om at livet som onkel eller tante ikke er nevneverdig i en bloggers tilværelse? Nå er det selvfølgelig slik at vi tanter og onkler ikke har like mye tid med våre små stoltheter som foreldre har. Ja, for det er nettopp slik det føles å være tante, man er stolt! Man er ufattelig stolt over tilnærmet alt disse hjertegullene foretar seg. Tegninger som for andre kan være helt uforståelig, hører til livets underverk for en tante. Et blikk, et ord eller en spontan klem har helsebringende og helbredende effekt i lang tid.

   

   

   

  Tantebarn er også i besittelse av en magisk energi. En energi som smitter på selv de mørkeste gråværsdager og får deg som tante til å gjøre de merkverdigste ting. Frykten for at andre skal se på en som rar, er som blåst vekk i selskap med disse fantasifulle idébankene. Her finnes ikke krav om å ta seg best mulig ut, ha de nyeste klærne, tøffeste sveisen eller dyreste sminken. Nei, her handler det meste om å kunne vri ansiktet til ukjennelige grimaser, bøye kroppen i utenkelige vinkler og snakke med merkverdige stemmer, for så å le, ikke av hverandre, men sammen. Livet med tantebarn handler om å være sammen, sammen om morsomme ting, spennende ting, utfordrende ting og gode ting, men også å kunne takle vonde ting, sammen.

   

   

  Det finnes ikke den ting i verden mitt tantehjerte ikke er villig til å snakke med disse øyenstenene om, ikke det spørsmål jeg ville unngått et forsøk på å besvare, ikke de tårer jeg ikke ville gjort alt for å stoppe eller det raseriutbruddet jeg ikke ville forsøke å forstå.

   

   

   

  Som avslutning på dagens innlegg vil jeg forsikre tantegullenes foreldre, om at hemmeligheter som kommer meg for øret IKKE blir skrevet ned eller offentlig delt. Til deg som føler tilhørighet i mitt perspektiv:

  LA OSS "GI JERNET" FOR ONKEL/TANTEBARN OG GI DEM DEN OPPMERKSOMHETEN DE FORTJENER!

  Jeg utnevner meg herved som tilleggsbloggen Tantehjerte, en ekte tanteblogger, en blogger med perspektiv fra et stolt Tantehjerte <3

   

   

 • Publisert: 26.01.2014, 13:52
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">12 kommentarer
 • Gutta fikser søndagsdessert

 • Publisert: 24.01.2014, 10:58
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • Om du er en av dem som har lest gjennom bloggens innlegg, har du antagelig fått med deg at tantebarn og kaker er av høyeste prioritet. Dette lille innlegget vies to av mine gode medhjelpere med stolthet, beundring og fasinasjon. Jeg synes disse to guttene fortjener oppmerksomhet og ros for initiativ, planlegging og gjennomføring av dagens dessert en søndag.

   

  Guttaboys mekker marsipankake

   

   

  Jeg skal ærlig innrømme at baking ikke var påtenkt denne dagen, men da gutta selv foreslo at en kake var noe de ønsket å lage og at de ville stå for pyntinga, kunne jeg selvfølgelig ikke motstå forespørselen fra de to blide og spørrende fjesene. Kaken ble rørt sammen, stekt, fylt og dekket med marsipan. Imens kreerte gutta marsipandekor under full konsentrasjon. 

   

   

   

   

   

   

  De to kakepynterne er ni og tolv år og jeg kan ikke si annet enn at de imponerte meg stort med valg av detaljer på pynten. Her finnes bergingsbil med bil på slep, Bart Simpsons fjes, små figurer og mye mer. Jeg ser for meg hard konkurranse og mange nye utfordinger med kakepynting i årene som kommer og jeg regner med at disse to bare har vist en liten del av all den fantasien de har. Jeg lærte også at signatur var viktig på slike mesterverk og måtte finne frem tusjen med spiselig farge. De to signerte forsiktig hver sin side av kaken og dermed var oppdraget utført.

   

   

   

   

  Etter endt kjøkkenøkt kunne jeg ikke motstå fristelsen med å knipse et lite situasjonsbilde av de to kakepynterne. En velfortjent hvil må til mens de to venter på middagstid. Tusen takk til supergutta for den fine kaken og nok ei hyggelig kjøkkenstund!

  Stor klem fra tante!

   

   

  Til deg som har tatt turen innom vil jeg ønske ei riktig god helg med hyggelige stunder. Nyt den i godt selskap med store og små. Velkommen igjen!

   

  #gullgutter #baketid #kakekos #venner #tantebarn #kvalitetstid #inspirasjon #fantasi

   

 • Publisert: 24.01.2014, 10:58
 • Kategori: Hverdagsgleder
 • #comments">0 kommentarer