Heimebaka

Kan du hjelpe meg?

  • Publisert: 30.09.2015, 16:55
  • Kategori: Frukt & bær
  • Finnes det noen her som kunne være behjelpelig med oppskrifter og bruksmåter på dette fantastiske "stølsgullet"?

    Gjerne treak og krydderblanding, men alle gode tips tas i mot med takk!

    Setter stor pris på all hjelp jeg kan få og blir veldig glad om du deler innlegget, slik at det når ut til flest mulig. Kanskje kjenner du noen, som kjenner noen med gode kunnskaper om briskebær/einebær.

    På forhånd tusen takk for all hjelp!

     

    Briskebær/Einebær

     


     

    #briskebær #einebær

  • Publisert: 30.09.2015, 16:55
  • Kategori: Frukt & bær
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget Bærgummigodt

  • Publisert: 18.07.2015, 09:47
  • Kategori: Frukt & bær
  • Litt søtt, litt syrlig, ganske sunt og veldig godt! Enkelt godteri lager du raskt  av hjemmelaget saft. Du kan selvfølgelig også bruke juice eller saft kjøpt på butikken (event. sukkerfri), men mitt valg falt på hjemmelaget ripssaft og solbærsaft. Lykke til, håper det smaker for både liten og stor!

    Fremgangsmåten får du her:

    Berry Jelly Candies

     

     

    Slik gjør du:

    3 dl ublandet rips eller solbærsaft (eller juice)

    1/2-1 pose gelatinpulver

    Saften helles i en kjele, tilsett gelatinpulveret og rør det forsiktig sammen. Varm opp blandingen under middels varme, det skal ikke koke, kun varmes til gelatinen er oppløst. Hell blandingen over i ønskede former og avkjøl. Trykk gelèfigurene ut og spis.

    Skulle du ha noen igjen, oppbevares disse i tett pose eller et gammelt syltetøyglass med lokk, i kjøleskap.

    TIPS

    Gelatinmengden avgjør hvor fast du vil godteriet skal være og om du bruker hjemmelaget eller kjøpt saft, prøv deg frem og finn din favoritt

     Bruker du saft fra butikken tar du 2 dl saft + 1 dl vann

    Tilsett gjerne litt friskpresset sitronsaft for syrligere smak

     

     
     



    #vingummi #saft #godteri #hjemmelaget #bær #gavepose #heimebaka #bærgummigodt

     

  • Publisert: 18.07.2015, 09:47
  • Kategori: Frukt & bær
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget Eplegull

  • Publisert: 14.07.2015, 09:17
  • Kategori: Frukt & bær
  • Knasende sprøtt, søtt og syrlig snacks som kan nytes med god samvittighet. Eplechips eller rett og slett eplegull. Sunt, godt og "lovlig" selv på en tirsdag, prøv da vel :)

    Ønsker du en syrligere smak, kan skivene pensles med friskpresset sitron før tørking i ovn. En spennende, pikant smak får du ved å drysse litt kanel på skivene før tørking. Håper det smaker!

    Her får du fremgangsmåten:

     

    Apple Crisps

     

     

    Sett ovn på 100* (over og undervarme)

    Vask eplene og skjær ut kjernehuset

    Skjær tynne skiver av eplene og legg på bakepapirkledd plate

    Sett platen inn på midterste rille, la stå i ca. 45 min

    Snu epleskivene og la dem stå i ovnen i nye 30-45 min. til de kjennes tørre men fremdeles litt myke

    Legg skivene over på rist og vent til de er kalde og sprø og NYT!

    Skivene lagres i tett pose, mørkt og kjølig (ikke kjøleskap).

     

     






     

    #eple #snacks #sunt #hjemmelaget #heimebaka #frukt #syrlig #søtt #naturlig

  • Publisert: 14.07.2015, 09:17
  • Kategori: Frukt & bær
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget Eplemos

  • Publisert: 02.09.2013, 21:25
  • Kategori: Frukt & bær
  • Høst betyr frukt, bær og mulighet til å fylle både fryser og kjøleskap med alle herlighetene.

    Jeg var så heldig å få en leveranse med epler på døra fra onkel og tantes eplehage i hovedstaden. Pappa hadde egenhendig klatret opp i de store, gamle trærne og plukket med nydelige søte sommerepler og friske, syrlige vinterepler. Tusen takk til Onkel og Tante for et smakfullt bidrag og til Pappa for hjelpen!

    Hjemmelaget Eplemos er en absolutt selvfølge om muligheten byr seg og den smaker så godt av sensommer gjennom hele vinteren. Her får du en enkel og rask oppskrift, begynn med å rydde plass i fryseren :)

     

    An Apple A Day....

     

             

          

             

     

    Hjemmelaget Eplemos
    Ingredienser: Til 1 kg skrellede og renskede epler trenger du 1-2 dl vann og ca.1 dl Sukker

    Fremgangsmåte: Skrell eplene og fjern kjernehuset, del i biter, gjerne i ulik størrelse. Eplebitene legges over i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke til eplene er møre, bruk en potetmoser og klem en del av bitene til mos, eller alt. Dette er en smakssak.

    Jeg liker aller best eplemos med biter og bruker derfor en kombinasjon av ulike typer epler. Sommerepler er søtere og har en mykere konsistens, mens vintereplene er syrlige og har en hardere konsistens, dette passer perfekt til bitene i mosen.

    Tilsett sukkeret litt etter litt mens du rører til det er oppløst, smak til. Det er bedre med en eplemos som har noe av den friske smaken og ikke blir for søt.

    Avkjøl eplemosen, fyll den i bokser og putt i fryseren. Nå kan du kose deg med selvlaget mos gjennom hele vinteren.

    Håper det smaker!


     

    #høst #epler #frukt #hjemmelaget #ekte #eplemos #friskogsyrlig #matglede #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 02.09.2013, 21:25
  • Kategori: Frukt & bær
  • 2 kommentarer
  • ...finn et strå og tre dom på....

  • Publisert: 17.07.2012, 12:53
  • Kategori: Frukt & bær
  • Jordbær er en av mine sommerfavoritter. De har gitt meg mange gode minner, har mange tradisjonelle bruksområder og gir meg den perfekte følelse av sol og sommer, så fremt man tar seg tid til å finne de beste av sorten. Jeg kan enda huske forventningene til Mammas rørte jordbærsyltetøy. Det fantes ikke og det finnes fremdeles ikke maken. Om man var matlei, eller lite lysten på frokost, ordnet alt seg med ei skive nyrørte jordbær. God sommer ønskes deg fra meg, her får du en enkel oppskrift og fremgangsmåte på å bevare smaken av disse søte, sesongbetonte herlighetene:

     

     Søte, syrlige, friske og små... spis dem som de er, eller tre dem på et strå...

     

             

     

     

    RØRT JORDBÆRSYLTETØY

    2 kg Jordbær

    0,5-1 kg. Sukker

    1pk. Jam konserveringspulver

    Rør bærene til flytende masse med mikser, eller kjøkkenmaskin. Det kan gjærne være noen biter i blandingen. Bland sukker og jam og hell dette over i bærrøra. Rør til det er oppløst. Hell syltetøyet over i passende bokser med tett lokk og putt i fryseren. Slik kan Du titt og ofte få en smak av sommer utover høsten og kanskje på en og annen vaffel i de kalde vintermånedene.

    Glem for all del ikke å holde av en boks til "smakstest" under produksjon:)

    Om jeg skulle anbefale Deg flere fristelser, så kan jeg nevne jordbærkompott, kald dessertsuppe med jordbær og rabarbra eller server de søte og røde med en klatt iskrem, vaniljesaus eller fløte. Håper Du finner noe som frister, spis og nyt!


    #jordbær #rørtjordbær #jordbærsyltetøy

  • Publisert: 17.07.2012, 12:53
  • Kategori: Frukt & bær
  • 11 kommentarer
  • hits