Heimebaka

Pasjonsfruktmoussè & friske bær

  • Publisert: 18.04.2017, 16:27
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Det er ikke mye som slår kombinasjonen søtt og syrlig, spesielt når det kommer til moussèkaker. Denne kaken ble laget til en hyttetur og jeg kan bekrefte at det ble ikke noe med hjem. Her serveres dere pasjonsfruktmousse som rett og slett smelter på tungen og med friske bær og nylagede marengs, ble dette en godsak jeg kan anbefale til hver eneste søtmums. Den er ikke for søt og ikke for syrlig, bare akkurat passe. Kaken er rask og enkel å lage, smaker nydelig og passer til ulike varianter av frukt, bær, pureer og sauser. En annen og langt mer eksklusiv kombinasjon med pasjonsfruktmousse  finner du HER.

    Passion fruit mousse

     

             

     

    OPPSKRIFT

    Du trenger: 1,5dl pasjonsfruktpurè, 6dl kremfløte,  180gr sukker, 6 gelatinplater, 4-6ss kokende vann

    Slik gjør du: Fløte og sukker piskes til en myk krem før du blander inn pasjonsfruktpuréen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet. Bland litt krem i gelatinen, rør sammen og hell blandingen i resten av kremen, bland forsiktig sammen. Hell så pasjonsfruktmoussen over i ønsket form (en stor eller mange små), avkjøl.

    PYNT: Bringebær, jordbær, blåbær, marengs og hakket hvit sjokolade

         

             

             

    #pasjonsfrukt #mousse #dessert #søtbit #himmelskmunnfull #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #matglad

  • Publisert: 18.04.2017, 16:27
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 6 kommentarer
  • Vaniljesaus... sausen du ikke får nok av

  • Publisert: 21.02.2014, 17:42
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Hjemmelaget vaniljesaus er en av tingene som får frem merkelige lyder her i heimen. Ord er unødvendig, det holder lenge med mmmmingen og de lykkelige smilene. Dette er en rask vei til en liten følelse av lykke for deg som er glad i hjemmelaget vare. Kanskje blir det siste gang du velger kjøpevarianten med liksomvanilje. Her kommer oppskriften:

     

    Homemade custard sauce in sweet wrapping

     

    Hjemmelaget Vaniljesaus

    Ingredienser: 2 dl. Fløte, 2 dl. Melk, 1 Vaniljestang, 4 Eggeplommer, 1/2 dl. Sukker

    Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg både frø og stang i en kjele sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la den stå å godgjøre seg i ca. 15 minutter. Sil blandingen og ta vekk vaniljestangen. Visp en luftig eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland fløtemelken og eggedosisen sammen, bruk en øse eller mugge og tøm litt og litt over eggedosisen under visping, rør godt sammen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den begynner å tykne. Dra kjelen vekk fra platen før den begynner å koke. Avkjøl og hell over på flasker eller glass med lokk.

    Hjemmelaget vaniljesaus er et "must" til desserter som bringebærgelé og sjokolademousse. HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på gelé og HER  finner du oppskrift og fremgangsmåte på sjokolademoussè

     



             

     

    #hjemmelaget #vaniljesaus #dessert #tilbehør #oppskrift #søtesaker #ekte #smakfull #desserthjørnet #heimebaka.blogg #gelè #sjokolademoussè

  • Publisert: 21.02.2014, 17:42
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget Bringebærgelè med Vaniljesaus

  • Publisert: 19.02.2014, 20:08
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Hjemmelaget bringebærgele smaker av sommer. Den er søt, frisk og litt syrlig, akkurat slik ekte bringebær skal smake. Geléen er nokså rask å lage og inneholder få ingredienser, så her finnes ingen unnskyldning for å bytte ut butikkens dårlige etterligning. Prøv og du blir hekta! Her får du oppskriften.

     

    Raspberry Jelly

     

     

    Hjemmelaget Bringebærgelè

    Ingredienser til 8 små porsjoner: 400 gr. Bringebær (gjerne frossne), 1 l. Vann, 100-200 gr. Sukker (100 gr. gir en syrlig smak og 200 gr. gir en søt smak), 1 Vaniljestang (eller kanelstang), 8 Plater Gelatin.

    Fremgangsmåte: Kok opp vann, bringebær, sukker og vaniljestang (eller kanelstang). La koke i 20-30 minutter. Legg gelatinplatene i kaldt vann 6-10 minutter. Klem vannet ut av platene. Sil den varme bringebærlaken og tilsett gelatinen, rør godt sammen. Den varme gelèblandingen tømmes i små porsjonsglass, eller en større dessertskål. Avkjøl i kjøleskap. Serveres med hjemmelaget vaniljekrem, det finner du oppskrift på HER, blandet med fløtekrem. Ferske bringebær, blåbær og hjemmelaget vaniljesaus er selvfølgelig også nydelig til den lille, søte og friske desserten. Oppskrift på vaniljesausen finner du HER

             

             


    #bringebærgelè #ekte #dessert #hjemmelaget #søtesaker #smakfull #mat #vaniljesaus #vaniljekrem #bringebær #oppskrift

  • Publisert: 19.02.2014, 20:08
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 15 kommentarer
  • Appelsinfromasj

  • Publisert: 11.02.2014, 21:32
  • Kategori: Desserthjørnet
  • En enkel dessert fra Bestemors glansdager på kjøkkenet. Frisk, søt og syrlig med ren smak av ekte og saftige appelsiner. Fromasjen smelter på tungen og er aller best om den er litt syrlig og den er perfekt som en frisk avslutning på et godt måltid.

    Oppskriften får du her:

    Orange Mousse

        

             

            

             

     

    Appelsinfromasj

    Ingredienser til 4 p.: 2 Store Egg (eller tre små), 1/2 dl. Sukker, 1 1/2 dl. Kremfløte, Saft av 1 Stor Appelsin (eller 1 1/2 liten), 2-4 ss. Sitronsaft (2 ss. gir en søt fromasj og 4 ss. gir en syrlig smak på fromasjen), 4 Plater Gelatin, 1/2 dl. Kokende Vann.

    Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter og visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten til krem og bland sammen med eggedosis. Rør inn silt saft fra appelsin og sitron. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl litt og bland sammen med fløte- og eggeblandingen. Rør av og til, til fromasjen begynner å tykne, ellers vil fruktsaften synke til bunns. Hell over i dessertformer eller en stor bolle og sett i kjøleskap.

    Pynt: 1 Appelsin (skjær noen skiver og spar resten til sausen), 1 dl. Vann, 1/2 dl. Sukker

    Fremgangsmåte: Vask/skrubb appelsinskallet godt i varmt vann og tørk. Skjær i tynne skiver. Kok opp vann og sukker. Tilsett appelsinskivene og kok disse i ca. 5 minutter. Legg skivene til avrenning og la dem tørke godt. Spar på laken du har kokt appelsinskivene i, den skal vi lage saus av.


    Appelsinsaus

    Ingredienser: Laken av appelsinkokingen og resten av appelsinen.

    Fremgangsmåte: Press saften ut av det som er igjen av appelsinen, bland sammen med laken og kok inn litt. Sett til avkjøling



             

    #dessert #søtesaker #appelsinfromasj #ekte #hjemmelaget #smakelig #frisk #syrlig #søt #bestemorskjøkken #desserthjørnet

     

  • Publisert: 11.02.2014, 21:32
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget Sjokolademoussè

  • Publisert: 29.01.2014, 17:16
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Lyst på noe godt? Her kommer et øyeblikk av hverdagslykke med en rask oppskrift på sjokoladeelskerens lille drøm. Denne luftige, lette sjokoladenytelsen passer i alle anledninger og med lys eller mørk sjokolade avgjør du selv hva som passer din smak best. Hjemmelaget sjokolademousse er for alle.

     

    Take A Chanse With Chocolate!

             

     

             

     

             

     

    Sjokolademousse

    Ingredienser til 4 porsjonsglass:

    150 gr. Mørk kokesjokolade (70%), eller lysere om du liker søtere smak, 2 Egg, 3 ss. Sterk Kaffe, 1 ss. Appelsinskall eller hakket sjokolade (velg en av dem, begge eller ingen), 3 dl. Kremfløte

             

    Fremgangsmåte:

    Smelt sjokoladen i vannbad, avkjøl litt og bland inn eggeplommer, kaffe og eventuelt appelsinskall i sjokoladen, under kraftig vipsing. Visp fløten til luftig krem. Visp sjokoladeblandingen og kremen sammen, tilsett sjokoladebiter om du har valgt å bruke det. Visp eggehvitene til stivt skum og bland dette forsiktig inn i sjokoladekremblandingen.

    Tøm moussen i porsjonsglass eller en dessertbolle, rasp over litt hvit sjokolade og pynt gjerne med physalis, slik jeg har gjort her. Frukten smaker nydelig til denne lette men smakfulle moussen. Bruker du mørk 70% sjokolade, får moussen en kraftig smak og du kan med hell servere hjemmelaget vaniljesaus eller pisket kremfløte til.


    TIPS: Ønsker du en ekstra spiss til en festlig anledning, så server med ferske bringebær. Kos deg!


             
    #sjokolademousse #ekte #hjemmelaget #søtesaker #himmelskefristelser #desserthjørnet #desserttips #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 29.01.2014, 17:16
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 18 kommentarer
  • Panna Cotta med bærspyd

  • Publisert: 25.01.2014, 18:35
  • Kategori: Desserthjørnet
  • For meg er dessert en hel liten verden for seg selv og når jeg tenker meg om, så tror jeg nesten at jeg har en egen dessertmage. En mage som kun er der for helt sikkert å få plass til måltidets avslutning og ikke gå glipp av en eneste smaksrik søt, frisk eller syrlig fristelse.

    Nå er det riktig nok ikke ofte det serveres dessert her i huset og når det først skal skje, så skal det så visst ikke være på slump, eller ut fra hva jeg finner i skuffer og skap. Nei, det må planlegging til og en tur på butikken. Mitt valg for dagens dessert falt på Panna Cotta med vanilje, en himmelsk dessert med fløyelsmyk konsistens og en rund smak av ekte vanilje. Dette er også en dessert jeg har blant egne favoritter og med tilbehør som friske bær og hjemmelaget jordbærsirup, når den høyt opp på listen.

    Lukten av denne blandingen gjør meg mo i knærne og blank i øynene og jeg skal innrømme at desserten sjekkes hyppig. Det kunne jo være den ble klar før tiden en gang. Her kommer oppskrift og fremgangsmåte på denne herligheten, til fire små og søte dessertporsjoner.

    Fløyelsmyk vaniljepudding med friske bær

     

              

     

             

     

    Panna Cotta med vanilje: 

    4 dl fløtemelk (1dl fløte og 3 dl melk), 1/2 dl Sukker, 1 Vaniljestang, 3 plater Gelatin (2 gir en løsere masse)

    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann 10 minutter og bland fløtemelken og sukkeret i en kjele. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og legg alt i kjelen med fløtemelk og sukker. Kok opp under stadig omrøring. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett de myke platene i den varme blandingen og rør godt sammen. Ta ut vaniljestangen og tøm den den varme blandingen over i små porsjonsglass, eller en større dessertform. Avkjøles i minst 4 timer

     

              

     

    #dessert #friskebær #vaniljepannacotta #jordbærsirup #heimebaka.blogg.no #søthet #bærspyd #søtesaker #hjemmelaget #ekte #desserthjørnet

     

  • Publisert: 25.01.2014, 18:35
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 16 kommentarer
  • Hjemmelaget Vaniljekrem - En Nytelse

  • Publisert: 24.01.2014, 14:45
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Hjemmelaget vaniljekrem gjør susen! Det smaker fantastisk til desserter av ulike slag, som tilbehør til frukt eller bær, eller som kakefyll. Rett og slett et "must" inn mot helg med litt ekstra godt på menyen. Ikke er det vanskelig å røre sammen og den lille tiden man bruker er virkelig verdt sine minutter i gull. Wowfaktoren melder seg ved første smaksprøve og jeg lover deg at den holder seg.

    Vaniljekremen kan også fryses, men siden dette ikke er en komplisert sak å blande sammen så anbefaler jeg deg heller at den lages når den skal brukes. Slik er du helt sikker på å få maks resultat uten at kremen blir kornete eller får "frysersmak". Jeg garanterer deg at butikkens "vaniljekrem" på boks aldri vil bli det samme igjen. 

    En anbefaling fra meg er en prøvesmak mens vaniljekremen enda er lunken. Skulle det bli igjen noe, kan du med godt smaksresultat blande vaniljekrem med pisket fløtekrem og slik få en lettere konsistens, om du synes det er bedre.

    Her får du oppskriften, håper den smaker!

     

    Vanilla Cream

     



     

    Ingredienser: 5 dl Melk (h-melk, fløte, lettmelk eller en blanding),1 Vaniljestang, 5 Eggeplommer, 120 gr. Sukker, 3 ss. Maizenna

    Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og ha både frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med melken. Kok opp melkeblandingen, ta kjelen av platen. Pisk eggeplommer, sukker og maizenna lett sammen. Ta vaniljestangen ut av melkeblandingen. Tilsett litt etter litt av melken over i eggeblandingen mens du rører, bruk en mugge eller en øse. Hell alt tilbake i kjelen og kok opp over middels varme mens du rører. Kok blandingen under omrøring til den tykner, ta kjelen av platen og avkjøl.

     

      

     

    #hjemmelaget #ekte #vaniljekrem #desserttilbehør #kakekrem #søtsak

  • Publisert: 24.01.2014, 14:45
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 4 kommentarer
  • hits