Heimebaka

Sommerfrisk Bløtkake

  • Publisert: 01.04.2017, 20:22
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg har alltid tenkt at bløtkake er et merkelig navn, det låter ikke like fristende som kremkake eller sukkerbrød, liksom. Men, det er jo så godt, så innmari godt. Sommer, sol og hyggelig familielag, da topper bløtkaken festfølelsen. I min familie har det vært vanlig med denne type kake, gjerne med syltetøy og krem, når noe skal feires. Så pinlig enkel og rask å lage, få ingredienser, men likevel en riktig gammel og god slager i de fleste sammenkomster. For meg går nok aldri bløtkaka av moten, den kan til og med piffes for fest med en tynt lag marsipan og vips så har man en stylet kake for enhver anledning. Jeg elsker mammas gamle oppskrift på sukkerbrød og her har jeg holdt meg til det aller enkleste og i mange tilfeller, det beste. Herlig bløtkake med pisket kremfløte og friske bær. Sukkerbrød lager du i en fei og har du ikke noen oppskrift liggende, så finnes en her hos NETTBAKEREN som skal gi deg både saftig og høyt sukkerbrød. Når kaken er avkjølt, deles den i tre, dynkes (kan droppes) og fylles med pisket kremfløte, fersk bringebær og jordbær. Kaken dekkes med krem og toppes med bær, voila, NYT!

     

    Cream cake with strawberries

     

     





    #sukkerbrød #kremkake #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #baking #hjemmebakt #ekte #bløtkake #sommerkake

  • Publisert: 01.04.2017, 20:22
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 6 kommentarer
  • God & Gammeldags Sjokoladekake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  •  Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang på gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld. Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmødre og kakeingredienser. Det var ikke så om å gjøre å ha kompliserte oppskrifter med ingredienslister som en telefonkatalog. Nei da, enkelt, raskt og godt skulle det være og det var hjemmebakt. Jeg skjønner jo det at jeg har blitt en smule bortskjemt opp gjennom årene, som har fått gleden av så mye hjemmelaget mat og kaker, både hjemme, hos besteforeldre og naboen. Jeg bøyer meg i støvet for generasjonen før meg og før den igjen og tenker på alt arbeidet bak, de hadde ikke god tid før heller. Uansett så serveres det i dag en god gammel perle av en sjokoladekake. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Old-fashioned chocolate cake

     





     

    OPPSKRIFT SJOKOLADEKAKE

     Du trenger:

    • 150gr smør
    • 300gr sukker
    • 3 egg
    • 300gr hvetemel
    • 3ts bakepulver
    • 21/2dl melk
    • 1/2pl kokesjokolade
    • 2ss kaffe

     

    FREMGANGSMÅTE

    Slik gjør du:

    • rør smør og sukker hvitt og porøst
    • rør i ett og ett egg av gangen
    • tilsett det tørre vekselvis med melk
    • smelt sjokoladen i kaffe og bland i røren
    • stekes på nederste rille i smurt form (26cm) 150* ca.1 time

     

     

    Oppskrift Sjokoladekrem

    Du trenger:

    • 200gr Smør
    • 500gr Melis
    • 3ss Bakekakao
    • 4ts Vaniljesukker
    • 6ss Sterk Kaffe

    Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Nyt den som den er, eller fyll på med ferske bringebær for en ekstra smaksopplevelse.





    #sjokoladekake #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #dessertkake #sjokodrøm #hverdagsliv #blogg #baking #kake

  • Publisert: 26.03.2017, 08:31
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Appel & Cake

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Syrlige, friske epler i lett og søt kake. Det bør friste enhver kakebaker og kanskje aller mest kakespiser. Eplekake er enkelt og raskt, de aller fleste liker det og den smaker like godt selv om den har vært fryst. Kaken bakes kanskje oftere i eplesesongen, men jeg synes den passer like godt hele året. Aller best smaker det selvfølgelig med epler fra egen (eller naboens) hage, men om man ikke har den muligheten, eller har fryst ned eplebiter, så er jo tilgjengeligheten god året rundt likevel. I dag serveres en enkel og veldig god eplekake her hos meg, oppskriften får du her. Vi blogges!

    Hjemmelaget Eplekake

     


     

    EPLEKAKE

     

    Du trenger: 3 egg, 3dl sukker, 150gr. smør, 11/2dl melk, 41/2dl. hvetemel, 2-3ts bakepulver

    Pynt: 2 epler, sukker og kanel


     

    Slik gjør du:

    • Egg og sukker piskes til luftig eggedosis
    • Smør og melk kokes opp, avkjøles noe
    • Det tørre siktes i røra, vekselvis med smør- og melkblandingen
    • Tøm røra i en springform 25cm (jeg har brukt en liten firkantet form)
    • Vask, skrell og del eplene i båter, stikk litt ned i røra, strø på sukker og kanel
    • Stekes på midterste rille 180* 20-30 minutter

     

    Tips: Bruk syrlige epler, det gir best resultat og strø gjerne over hakkede hasselnøtter før steking, det gir en herlig crunch. Serveres som den er, eller lunken med pisket kremfløte, is eller vaniljesaus. Kos deg!




    #eplekake #hverdagsliv #blogg #mat #kake #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 21.03.2017, 12:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Makron- & Vaniljekremsnurrer

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er noe av det beste jeg vet. God, gammeldags og smakelig gjærbakst. Jeg kaller det matkake, fordi det er litt å bite i og det metter. Disse er supre å fryse, ta opp igjen, varme på 180* i 10 minutter, spis som de er eller vent litt, rør sammen melis og vann og ringle over kakene og nyt! De kan også tas med på tur og jeg lover deg at om du serverer lunkne vaniljekremsnurrer, varmet på rist over grill eller bål, da vanker det ekstra stjerner i margen. Det er kos det! Oppskriften får du her, gang den opp og putt i fryseren, så har du alltid noe godt på lur. Håper det smaker, vi blogges!

    Macaroon and vanilla cream spins

     

     

    OPPSKRIFT

     

    Du trenger:

    • 50gr gjær
    • 75gr smør/margarin (romtemperert)
    • 4dl melk 
    • 75gr sukker
    • ca.450gr hvetemel
    • (egg til pensling)

    Fyll 1: Makronfyll:

    • 100 gram malte mandler
    • 120 gram melis
    • 2ts kanel
    • 1 eggehvite
    • 1-2ss vann

    (alle ingrediensene røres sammen)

    Fyll 2: Vaniljekrem: 200gr  (oppskrift finner du HER), ca.100gr rosiner

    Begge fyllene er beregnet på hele oppskriften, så om du vil bruke begge, del deigen eller lag dobbel oppskrift.

     


     

    Slik gjør du:

    • Gjæren røres ut i lunken melk (eller blandes i melet, om du bruker tørrgjær). Tilsett mykt smør, sukker og så mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca.30 minutter
    • Deigen kjevles til et rektangel på ca.30x30cm. (del i to om du ønsker å benytte begge fyllene)
    • Bre fyllet utover og dryss på rosiner (på vaniljekremfyllet), rull sammen så stramt du klarer
    • Skjær lengden i 12 biter (6 om du har delt i to til ulike fyll) og legg snurrene på bakepapirkledd stekebrett
    • Heves tildekket i ca.1 time
    • Pensle med sammenvispet egg
    • Stekes på midterste rille, 220* i ca.10 minutter

     





    #gjærbakst #kake #vaniljesnurrer #Makronfyll #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #mat

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Hverdagsbrød

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg digger hjemmebakt brød! Brød er kanskje ikke så utfordrende eller spennende å bake, men det blir jo litt hva man gjør det til. Brød kan også formes og dekoreres, de kan stekes i leirpotter, blomsterpotter og former tiltenkt noe helt annet enn brød. Jeg synes brød er spennende, små endringer på samme gamle oppskrift, helt til superbrødet sitter der. Brød kan varieres i det uendelige og hjemmebakt er og blir best. Lite som kan måle seg med en hjemmelaget brødblings og en kaffe kokt over bål, på en tur ut i frisk luft. I dag serveres hjemmebakt hverdagsbrød. Supert til frokost, lunsj, niste eller kvelds og med både spelt og rug, smaker og metter det godt. Lykke til med bakingen, vi blogges!

     

    Daily bread

     

     

    FROKOSTBRØD M/SPELT & RUG

    Du trenger: 1pk. gjær, 6dl lunken væske, 600gr. siktet hvetemel, 200gr. sammalt speltmel, 200gr. sammalt rug (fin), 2ts salt, 1dl olje


     

    Slik gjør du:

    • bland alle ingrediensene godt sammen
    • deigen eltes i 10 minutter
    • heves i 1 time
    • deles i 2 emner
    • legges i smurte brødformer, eller form runde brød og legg på bakepapirkledd stekebrett
    • heves til dobbel størrelse (30-60 minutter)
    • sett stekeovnen på 250*, skru ned til 200* når brødene settes inn
    • stekes på nederste rille 35-50 minutter (ut fra størrelsen du lager på brødene)




    #bakst #hverdagsbrød #frokostbrød #heimebaka.blogg.no #hverdagsblogg #mat #blogg #brød

     

  • Publisert: 15.03.2017, 10:07
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Sjokomuff Med Lakris & Daimkaramell

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Det er fredag og innkjøring til helg. Hva passer vel bedre enn litt sjokolade på helgetampen? Dette er egentlig oppskrift til en langpannekake, men her har jeg rett og slett valgt å lage mumselige munnfuller. Jeg elsker små kakegodiser til en kaffekopp og disse med salt lakris, mmmm det er min favorittkombinasjon. Dette går raskt å lage og disse får bein å gå på. Synes du derimot at oppskriften er litt stor, så kan du selvfølgelig halvere den. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Chocolate & licorice, an irresistible combination

     


     

    Sjokolademuff

    Ingredienser: 3 dl Sukker,200gr Smør, 4 egg,4dl Hvetemel,1/2dl Bakekakao,1 ss. Bakepulver,2dl Melk

     


     

    Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren fordeles i muffinsformer, ca. 2/3 fulle.

    Stekes på midterste rille 180*C i 10-12 minutter (variasjon ut fra hvor store former man bruker og type ovn, følg med).

     


     

    Sjokoladeglasur

    Ingredienser: 300 gr. Smør, 300 gr. Melis, 2 Egg, 1/2 plate Kokesjokolade, 4 ss. Kaffe, 1 ss. Bakekakao.

    Smelt sjokoladen over vannbad. Smør og melis piskes hvitt og luftig, tilsett kaffe og bakekakao, bland godt. Pisk inn ett og ett egg og tilslutt fingervarm, smeltet sjokolade. For tykkere konsistens, tilsett mer melis. Legg på en god desj med sjokokremen (eller bruk sprøytepose og ønsket tip) og strø over salt lakris/dajmkaramell. Kos deg!




    #baking #kake #heimebaka.blogg.no #sjokolademuff #cupcake #kos
     

  • Publisert: 10.03.2017, 15:00
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Brownie & Walnuts

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Jeg er svak for sjokolade, sjokolade og nøtter klarer jeg knapt nok å motstå. I alle fall ikke når det er ingredienser i en kake som lages på et blunk. Min bedre halvdel mumlet bare "farlig god" under prøvesmakingen og hintet om at middagen kanskje kunne skyves litt ut. Det ble den. Kaken inneholder riktignok ikke sjokolade men bakekakao, uansett smaker den virkelig godt og alle nøttene gir en herlig crunch . Den er ikke så tung som mange andre Brownies og den har absolutt klatret opp blant min favoritter på listen over raske godbiter. Lyst på noe snaskens? Da lager du denne! Lykke til, vi blogges!

     

    Tempting confection

     


     

    Du trenger: 150gr smør, 2dl sukker, 2 egg, 1ts vaniljesukker, 1ss bakekakao, 2dl hvetemel, 1ts bakepulver, 2dl valnøtter (eller hasselnøttkjerner).


     

    Slik gjør du: Sukker og smør røres luftig, tilsett eggene og bland godt. Bland alt det tørre og sikt det inn i deigen, rør sammen. Fordel deigen i en liten form (i opprinnelig oppskrift står det 25X35cm, jeg har brukt 25X25 og synes kaken må være såpass "tykk"). Hakk nøttene grovt og strø over kaken. Nøttene kan også blandes i deigen, men det smaker aller best når de får brunet seg på toppen av kaken.

    Stek kaken på midterste rille 200* i ca. 15 minutter. Skjær kaken i små firkanter mens den er varm. Nytes lunken med krem eller is, eller helt enkelt som den er med en god kopp kaffe og noen bringebær.





    #brownie #valnøtter #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #langpannekake #bakekakao #mat #kaker #baking

  • Publisert: 04.03.2017, 15:38
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Cinnamon Wreat

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei igjen og riktig god fredagskveld dere! Det er noe helt spesielt med gode, gamle oppskrifter. Jeg er så heldig at jeg har ei lita samling med håndskrevne oppskrifter til både mat og kaker fra gylne dager. Det kan riktignok være utfordrende å tyde enkelte av ordene og ikke minst gjette seg til ca. mål på betegnelsen "knupp", "neve" og andre festlige beskrivelser. Men, er det noe som er sikkert, så er det at bakst og matglede har vært tilstede gjennom alle tider. I dag har jeg funnet frem oppskriften på en real kanelkrans med mye smak. Det er nokså tydelig at i denne oppskriften ble det ikke spart på noe, men så er den god også da. Valget er ditt, lag den etter oppskriften eller slå av litt på fyllet. Her får dere i alle fall godsaken som lovet. Vi blogges!

     

    Wheat wreath with lots of flavor

     

     

     

    Du trenger:

    KRINGLE: 50gr. gjær, 2dl. melk, 75gr. smør/margarin (mykt), 75grsukker, 2ts kardemomme, ca. 400gr hvetemel.

    FYLL: 3ss kanel, 75gr smør/margarin, 75gr sukker.

    PYNT: melis og vann (eventuelt tørket frukt)




    Rør ut gjæren i lunken melk (bruker du tørrgjær, blandes denne i melet). Tilsett mykt smør, sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca. 30 minutter.



     

    Kjevle ut deigen til en rektangel ca. 30X20cm. og legg den på bakepapirkledd stekebrett. Bre utover smør, dryss på kanel og sukker. Rull sammen og form til en krans. Klipp rundt med mellomrom på ca. 5cm. Her kan du også klippe litt tettere og vri endene annenhver vei for å få et enda finere resultat. Jeg laget ringen liten og lubben og lot alle endene peke sammen vei. La kanelringen heve i ca. 1 time.

     


     

    Stekes på midterste rille, 225* i 25minutter. Her må du følge med, kanelkransen min var ferdig på 15 minutter. Den blir nokså mørk i fargen, men jeg ville ha senket temperaturen til 200* om den skal stå tiden ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og litt vann og ringle over. Og dere, skal det virkelig nytes, så skjær av et godt stykke med lunken kanelkrans og server med kald melk. Kaffe fungerer selvfølgelig også. Håper det smaker, vi blogges!

     


     

    #kanelkrans #hjemmebakt #heimebaka.blogg.no #gjærbakst #kardemomme #kanel #kringle #hvetebakst

  • Publisert: 03.03.2017, 17:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Halvgrove rundstykker

  • Publisert: 27.02.2017, 19:19
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hjemmelagede rundstykker er vel noe av det jeg forsøker å ha i fryseren til enhver tid. Alltid godt og noen få minutter i stekeovn gjør dem som nybakte igjen. Supert å ta med seg som niste og som en liten enkel matbit om man får uventet besøk. I mitt kjøkken ganges oppskriften så mye som mulig og fryseren fylles med nybakte, halvgrove rundstykker. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Just simply rolls

     

     

    Ingredienser:

     5dl vann, 1 1/2dl hvete helkorn, 1ss olje, 25gr gjær, 2ts salt, ca.10 dl hvetemel

     

      

     

    Fremgangsmåte:

    Kok opp 1 1/2 dl av vannet sammen med helkornet. Ha i olje og resten av det kalde vannet (Temp. skal være 37*)

    Smuldre gjæren i korn/vannblandingen og rør godt sammen (Om du bruker tørrgjær, blandes den sammen med hvetemelet, da kan temp. på vannet være høyere). Tilsett salt og det meste av hvetemelet (deigen kan godt være litt klissete).

    Dekkes til og heves til dobbel størrelse (30-45 min).

     

    Elt deigen godt og del opp i passende biter, etter hvor store rundstykker du vil ha. Rulles til runde eller avlange rundstykker og legges på smurt eller bakepapirkledd plate. Etterheves i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann. Stekes ved 200* i 10-15 min. på nederst rille.

     




    #rundstykker #gjærbakst #heimebaka.blogg.no #frokostbrød

  • Publisert: 27.02.2017, 19:19
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Saturday Morning & Fresh Bread

  • Publisert: 25.02.2017, 11:26
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei dere og riktig god lørdag! Rolig start på helga. Teppe, kaffe og kos, jeg elsker slike dager. Frokosten ble rett og slett rekesmørbrød med alt godt på, eplejuice og enda mer kaffe. Jeg er fornøyd, magen er mett og seinere i dag blir det en tur til fjells og koselig hyttebesøk med de beste, det gledes!

    Lørdag er også en fin brødbakedag. Man har litt bedre tid og hva lukter og smaker bedre enn nybakt brød til helgefrokosten da dere. Her kommer en superenkel brødoppskrift som blandes, heves, tømmes, etterheves og stekes. Null deling eller knaing, enkelt og greit. Kos dere med hjemmebakt brød i helgen, vi blogges!

     

    Freshly baked bread

     

     

     

    Du trenger: 1,5 l vann, 600 gr. hvetemel, 500 gr. fint sammalt hvetemel, 300 gr. fint sammalt rugmel, 100 gr. speltmel, 3ts. salt, 1,5pk. tørrgjær, 7-8 ss. olivenolje (el. annen olje).

     


     

    Bland alt det tørre, tilsett vann og kjør til klumpfri deig. Heves i bakebollen i ca. 45 minutter. Helles i smurte brødformer og etterheves i 15-20 minutter. Stekes på nederste rille, 200* i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.



     




     

    #brød #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #grovbrød #frokost #helgekos

  • Publisert: 25.02.2017, 11:26
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Mazariner med Lime

  • Publisert: 23.02.2017, 11:33
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • I dag har jeg en god og gammel kakeoppskrift til dere men med en nyere vri. Mazariner med mørdeig og mandelfyll og en liten snert av frisk lime i både kake og glasur. Siden disse også minner meg om bestemor, har jeg funnet frem de gamle sandkakeformene og laget kakene i dem denne gangen. Det er mektige kaker, men du verden for noen kaker. Jeg håper du tar deg tid til å prøve oppskriften og tid til å virkelig nyte en av de ferdige kakene med en god kopp kaffe.  

    Vi blogges!

    Sweet temptations with lime

     

     

    Deig: 100gr smør, 2dl hvetemel,1 eggeplomme, 2ss sukker.

    Skjær smøret i terninger, bland raskt sammen alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i minst 2 timer.

     

     

    Fyll: 2dl skåldede mandler, 50gr romtemperert smør, 2 egg, 1dl sukker, finrevet skall av 1 lime.

    Kjør mandlene til fint mel i en Food processor og bland med resten av ingrediensene til fyllet. Smør formene med smør eller annet fett. Ta en deigklump og trykk den rundt i formen, til bunn og sider er dekket. Gjenta i alle formene. Fordel fyllet i formene, ca. 2/3 opp, fyllet vil heve litt. Mazarinene stekes midt i ovnen ca,20 minutter på 175*

     

     

    Mazarinene skal være stivnet i midten før de tas ut av ovnen. La dem deretter hvile et par minutter, før de snus på hodet. Da får du den gjenkjennelige flate toppen. La stå litt før du forsiktig fjerner formene på mazarinene.

     



     

    Glasur: 1,5dl melis, 1,5ss limesaft.

    Bland sammen ingrediensene til en glatt røre og fordel på mazarinene, pynt gjerne med litt strimler av limeskall.


     


     

     

    Mazarin uten mørdeigbunn.

     





     

    #mazariner #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no #lime #mandler #mørdeig

  • Publisert: 23.02.2017, 11:33
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Hvetekranser

  • Publisert: 20.02.2017, 15:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei dere! Mandag igjen og starten på en ny uke nærmere vår, fantastisk!

    I dag serveres dere nydelig myke og lette hvetekranser, like gode til suppe, cabare og gryterett som til sandwich. Kan fint fryses, de tines raskt og passer til alt. Et "must have" i fryseren. Disse er supre til niste/turmat smurt som sandwich. Det er selvfølgelig en viss fare for å bli bortskjemt om nisteboksen inneholder en real blings med det beste du finner av pålegg, men du, det er verdt det.

    Baking with wheat

     

     

    Mine favorittsandwich er:

    Kylling, rødløk, fetaost/chevrè (like god varm som kald)

    Roastbiff, rødløk, remulade & sylteagurk

    Skinke, ost, agurk, paprika & tomat

    Egghakk, hamburgerrygg & rødløk

    Leverpostei, bacon & sylteagurk

    Lykke til med bakingen, håper det smaker. Vi blogges!

     

    OPPSKRIFT HVETEKRANSER

    Du trenger: 50gr smør, 5dl melk, 50gr gjær, 1ts salt, 1ss sukker, 12dl hvetemel (eller finbakstmel)

     

      

    Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Ha alt det tørre i en bakebolle og tøm over den lunkne melkeblandingen. Bland godt, la heve i ca.30 minutter (om du bruker fersk gjær, må denne røres ut i melkeblandingen, mens med tørrgjær kan du tilsette den rett i melet).

     

     

     

    Deigen deles i 16 biter som hver rulles til lange pølser på 40cm. Legg pølsene dobbelt og tvinn, form så til runde kranser ( eller form som vanlig rundstykke eller bagett)

     

     

    Sett kransene på smurt/kledd plate og hev dem tildekket i ca.30 minutter. Dryss over litt mel før de settes inn i stekeovn. Stekes på midterste rille 220* i 8-10 minutter.

     


      
     

    #gjærbakst #hvetekrans #sandwich #tilbehør #niste #hjemmelaget #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 20.02.2017, 15:43
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Sondres Bananamuff m/Blåbær

  • Publisert: 19.02.2017, 08:59
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Goood søndag til dere! Jeg er så utrolig heldig  og privilegert, at jeg har besøk av en riktig bakereser. Han serverer dere i dag sine egne BANANAMUFF med blåbærstæsj! Disse gjør det meste bedre på dårlige dager og er helsupre til turkos med kakao. Her suser bakermesteren inn som en virvelvind og smekker sammen de lekreste godsaker på 1-2-3.

    Ha en flott dag videre dere, med eller uten baking! Her kommer uansett oppskriften.

    Blueberry cakes

     


    Til ca. 10 stk. trenger du: 1 egg, 1dl sukker, 2,5dl hvetemel, 1ts bakepulver, 1ts vaniljesukker, 2ss smeltet smør, 1dl melk, 1 banan, litt blåbær.


    Visp eggedosis og sikt i det tørre, tilsett smeltet smør og melk og bland godt. Mos bananen og bland inni røra. Tøm over i passende former, her er det brukt medium muffinsformer som fylles 2/3 opp. Strø over litt blåbær og gjerne litt hakkede nøtter for litt krunsj.


    Stekes på 180* i ca. 15 min. på midterste rille, til de er lys gylne.


    Et melisdryss rett før serving.





    #hjemmelaget #blåbær #banan #heimebaka.blogg.no #baking #muffins
     

  • Publisert: 19.02.2017, 08:59
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Lunsj som metter lenge

  • Publisert: 14.02.2017, 17:55
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Er det noe jeg setter pris på, ja utenom ei skikkelig god kake da, så er det en god lunsj. Jeg er generelt sett glad i det meste, men koser meg ekstra om måltidet både gir meg gode smaker, energi og metter på en god måte. Jeg prøver å bake brød og rundstykker med jevne mellomrom, fordi jeg rett og slett elsker hjemmebakt og fordi jeg liker å vite hva ting inneholder. Dagens lunsj etter endt trening er rask, enkel, metter lenge og smaker godt. Mangobanansmoothie og hjemmebakte rundstykker med laks og eggerøre gir kroppen energi og krefter.

    Rolls & Smoothie

     

    MANGOBANANSMOOTHIE

    2,5dl mango, 1 stor banan, 2ss mager kesam vanilje, 3dl mandelmelk. I dag ble det brukt tint mango og da er banan super til å få en tykkere konsistens på smoothien. Alt kjøres i en blender til konsistensen er jevn og kremete. Tøm over i to høye glass, finn noen å gi det ene til og kos dere!

               

    MELLOMGROVE RUNDSTYKKER

    5 dl vann, 1 1/2dl hvete helkorn, 1 ss olje,25 gr gjær, 2 ts salt, ca. 10dl hvetemel

    Kok opp11/2 dl av vannet sammen med helkornet. Ha i olje og resten av det kalde vannet, temp. skal være 37*. Smuldre gjæren i korn/vannblandingen og rør godt sammen. Om du bruker tørrgjær, blandes den sammen med hvetemelet, da kan temp. på vannet være høyere. Tilsett salt og det meste av hvetemelet, deigen kan godt være litt klissete. Dekk deigen til og la heve til dobbel størrelse (30.45 min.). Elt deigen godt og del opp i passe biter, etter hvor store rundstykker du vil ha. Rulles til runde eller avlange rundstykker og legges på smurt eller bakepapirkledd plate. Etterheves i ca. 30 min. Pensles med lunkent vann. Stekes ved 200* i 10-15 min. på nederste rille. Lag mange og putt i fryseren, så har du lett tilgjengelig om du vil ta med på jobb eller nyte hjemme. Velbekommen, håper det smaker!




    #smoothie #mango #banan #heimebaka  #frokost #lunsj #mellommåltid
     

  • Publisert: 14.02.2017, 17:55
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Fletteloff

  • Publisert: 12.02.2017, 09:15
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  •  

    God morgen og riktig god søndag til dere!

    Det burde kommet en flott kake med oppskrift her hos meg i dag, men vet dere, valget falt på en supergod fletteloff i stedet. Denne er enkel og grei, er ikke utfordrende og tar heller ikke lange tiden å lage. Den er like god etter en tur i fryseren og slik bakst vet dere jeg liker. Dette er en loff med litt mer "mat" i og den er super til supper, gryteretter, salater, cabarèer og alt annet godt.

     

    Wheat bread with sea salt

     

    Ingredienser: 50gr, gjær 4dl. melk 3ss. margarin/smør 2ts. salt 4 eggeplommer ca.800 gr. hvetemel

    Slik gjør du: Varm melken til 37* , tilsett gjær og rør ut (bruker du tørrgjær kan denne blandes sammen med melet). Tilsett smør, salt og eggeplommer og bland inn hvetemel til deigen er glatt og jevn. Eltes og settes til heving 30 min. Del deigen i 6 emner og rull hver del til den er ca. 25 cm lang. Flett sammen tre lengder til hver loff, legg i form, etterheves tildekket i ca. 1 time. Pensles med sammenvispet egg og stekes i ca. 35 min. på 200* midterste rille. Avkjøles på rist.

    Jeg synes det smaker veldig godt med havsalt og bruker gjerne det som toppstrøssel, ellers er fritt frem og "pynte" fletteloffen med det du ønsker (for eksempel. hakkede valnøtter, valmuefrø, urtekrydder/salt, solsikkefrø, sesamfrø....)












    Eggehvitene du her får til overs kan raskt vispes sammen med litt sukker og sitron til enkle minipavlovas, marengs/pikekyss eller fryses for senere bruk.

    Nå er det  kaffekos her i heimen før turen går til godeste mamma og pappa, der hjemmelaget pizza og verdens beste bløtkake står på menyen. Gjett om jeg gleder meg altså!

    Gratulerer med morsdagen til ALLE mødre der ute, nyt dagen!



    #fletteloff #heimebaka.blogg.no #bakst #tilbehør #hvetebakst #hjemmebakt

  • Publisert: 12.02.2017, 09:15
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Uimotståelig sjokoladekake

  • Publisert: 02.10.2015, 12:37
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Velkommen inn! Siden det nå er fredag og snart helg, har jeg funnet frem igjen en godbit til deg der ute. Denne kaken anbefales på det varmeste og er en riktig kosekake for deg som ønsker en enkel godbit til helgen. Kanskje har du noen du vil gi litt ekstra oppmerksomhet og da er denne en suveren "ta-med-bort-kake". Ellers er det selvfølgelig lov å nyte den til fulle i eget selskap. Noen røde roser følger med på innlegget i dag for litt ekstra farge og kos i helgesvingen. Riktig god helg ønskes dere alle, nyt helgen med sjokoladekake og kaffe (eller kald melk). Vi blogges!

     

    Sjokoladekake for alle anledninger

     

             

             

     

    Saftig Sjokoladekake

    Ingredienser: 180gr smør (romtemperert), 300gr sukker, 2 eggeplommer, 2dl melk, 1dl kaffe (ferdig trukket/kokt), 2ts vaniljesukker, 3ts bakepulver, 1dl bakekakao, 260gr hvetemel, 2 eggehviter

      

     

    Smør og sukker røres hvitt og kremaktig. Bland inn eggeplommene. Bland kaffe og melk, tilsett blandingen vekselvis med det tørre i røra. Stivpisk eggehvitene og bland inn i røra. Tømmes i en rund form 24 cm. (godt smurt og gjerne med bakepapir i tillegg). Stekes på nederste rille 175*C i 40-60 minutter. Avkjøles på rist.

     


             

     

    Sjokoladekrem 

    Ingredienser: 200gr smør, 500gr melis, 3ss bakekakao, 4ts vaniljesukker, 6ss sterk kaffe      

    Bland alle ingrediensene godt sammen. Juster konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen. Lykke til med bakingen, håper det smaker og frister til nok ei kjøkkenøkt. Riktig god helg ønskes deg fra meg her inne! Hjertelig velkommen igjen :)


      
             





    #sjokoladedrøm #saftig #sjokoladekake #heimebaka.blogg.no #hjemmebakt #helgekake #festkake #sukkertanten

     

  • Publisert: 02.10.2015, 12:37
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Hjemmebakt brød (Oles frokostbrød)

  • Publisert: 01.10.2015, 12:36
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hjemmebakt brød slår aldri feil! Det smaker like godt til frokost, lunsj og nistepakke  som til kveldsmat og metter lenge. Her får du en oppskrift på "Oles frokostbrød" (Ole Morten Myhrer, kokk) og dette brødet smaker nesten enda bedre etter en tur i fryseren.

     

    Mellomgrovt Brød

     

     

     

    FROKOSTBRØD

    Ingredienser: 25gr gjær, 6dl lunkent vann, 600gr siktet hvetemel, 200gr sammalt speltmel, 200gr sammalt rug, fin, 2ts salt, 1dl olivenolje



     

    Løs opp gjæren i lunkent vann om du bruker fersk gjær, eller bland den direkte i melet om du bruker tørrgjær. Ha vann og olje i en bakebolle og bland inn de andre ingrediensene.



     

    La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 min. eller kna for hånd i 15. min. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.



     

    Slå deigen litt sammen og del i to emner, form til brød og legg i smurte former. La heve på nytt i ca. 30 min. eller til dobbel størrelse.



     

    Stek brødene  i ca. 30 min i forvarmet ovn 180* , varmluft (jeg satte stekeovn på 220* over og undervarme, slo ned til 200* når brødene ble satt inn på nederste rille, "bank" på brødet når tiden er gått, høres en "hul" lyd er brødet ferdig, hvis ikke, stek litt lenger)



     

    Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøles litt i formen (ca. 15 min.) før det velves ut og legges på rist. La brødet hvile 1 time før du skjærer en real blings og tar en smaksprøve.



     

    Lykke til med brødbakingen og jeg håper det smaker! Har du en god oppskrift på brød eller rundstykker, tar jeg i mot med stor takk! En flott torsdag ønskes deg videre!




     

     

    #hjemmebakt #brød #frokostbrød #nistepakkebrød #lunsjbrød #mellomgrovt #heimebaka.blogg

  • Publisert: 01.10.2015, 12:36
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Skolebrød eller Purker

  • Publisert: 09.08.2015, 14:53
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Skolebrød, skoleboller eller solboller. Kjært "barn" har mange navn, men det mest utpregede må vel være som nevnt i overskriften: "Purker". Litt tid tar det å lage disse "kosebollene", men det er det absolutt verdt! Disse smaker supert, kan også fryses og finnes frem ved en senere anledning. Noen få minutter i ovn og de smaker som nylaget igjen. Håper jeg med dette kan friste deg til ei bakeøkt på kjøkkenet, gode blir de!

     

    Sun buns with vanilla cream

     

     

     

    Skolebrød/Purker 15 stk.

    (opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert på Morten Schakendas oppskrift)

    Ingredienser: 750gr hvetemel, 115gr sukker, 1/2ts (5 g) salt, 1pk gjær for søte deiger (fersk eller tørr), 1 lite egg, 4dl melk (kald), 115gr smør, 1 egg til pensling

     

             


    Fyll: Vaniljekrem, lag selv (se oppskrift her) eller kjøp ferdig



     

    Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldres den opp før den tilsettes i bakebollen. Tilsett egg og melk, elt deigen i 20 minutter (kald melk = lang elting). Del smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltingen pågår. Deigen eltes videre i ca. 10 minutter, til alt smøret er eltet inn og deigen ser fortryllende ut.

    La deigen heve under plastfolie i ca. 1 time. Mens deigen hever kan du raskt lage vaniljekrem. Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER. Den ferdighevede deigen hvelves ut på melet underlag. Del deigen i ca. 15 biter og rull til boller. Bollene legges på papirkledd stekeplate. Lag en dyp grop i hver bolle og klapp dem samtidig flate. Fyll vaniljekrem i gropen (bruk gjerne en pose, klipp hull i et hjørne og sprøyt ut kremen).

    Skolebrødene settes til heving i 45-60 minutter. De ferdighevede skolebrødene pensles så med sammenpisket egg. Stekes på 200* i ca. 20 min.. Avkjøles på rist før de smøres med melisglasur og dyppes i kokos. Så gjenstår det beste, spis, nyt og kos deg!

     

     
    #skolebrød #hjemmelaget #heimebaka #skoleboller #gjærdeig #vaniljekrem #bakst #melisglasur #purker

     

  • Publisert: 09.08.2015, 14:53
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 10 kommentarer
  • Hjemmelagede Hamburgerbrød

  • Publisert: 27.02.2014, 18:01
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Hei dere! Jeg digger hjemmelaget burger og da må man selvfølgelig ha hjemmelaget hamburgerbrød også. Jeg pleier å lage en real porsjon når jeg først er i gang, så fylles fryseren og jeg har rask og god mat tilgjengelig. Disse er også supre som rundstykker med pålegg og om du vil, så former du noen av dem som baguetter og steker dem på baguettrist. Nydelig til suppe, gryterett eller salat. Rydd plass i fryseren og bak i vei, her får du oppskriften:

     

    Fine Hamburgerbrød

     



     

    Hjemmelagede Hamburgerbrød

    Ingredienser ca. 20stk: 2dl vann, 5dl melk, 2ss sukker, 2ts salt, 50gr gjær, ca.1kg hvetemel, 100gr smør (romtemperert), vann og eventuelt sesamfrø til pensling og pynt.

     

     

    Fremgangsmåte: Melk og vann varmes til ca. 37*C. Bland alle ingrediensene, utenom smør, i en kjøkkenmaskin. La deigen eltes godt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre i ca. 5 minutter. Sett den tildekkede deigen til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.

     

     

    Den ferdighevede deigen deles opp i 20 deler (flere om du ønsker mindre hamburgerbrød og mindre om du ønsker store). Om deigen er klissete så bruker du ekstra mel. Trill hvert emne til boller, legg dem på bakepapirkledd plate og trykk dem flate. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Pensle eller sprut vann på de ferdighevede hamburgerbrødene og dryss over sesamfrø om du ønsker det. Stekes på 225'C i 10-15 minutter. Avkjøles under et kjøkkenhåndkle på rist.

    Disse hamburgerbrødene kan fint fryses og raskt tines, om du skulle få lyst på en real hjemmelaget burger med skikkelig karbonade eller kylling.


     

    #hjemmebakt #hamburgerbrød #oppskrift #middag #lunsj #mat #ekte #burgerbrød  #heimebaka.blogg #rundstykker

  • Publisert: 27.02.2014, 18:01
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Kake med Himmelsk Krem

  • Publisert: 26.02.2014, 18:24
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er en av mine favoritter blant krydderkakeoppskriftene mine. Her får du oppskrift på en saftig og god kake med spennende kryddersmak, gulrot og en topping av himmelsk krem. Denne tåler godt lagring noen dager og blir bare bedre. Lykke til med bakingen, her kommer oppskriften:

    Krydderkake med himmelsk krem

     

             

             

     

    Kake

    Ingredienser: 4 egg, 3dl sukker, 4dl hvetemel, 2ts natron/bakepulver, 2ts kanel, 1ts salt,1ts vaniljesukker, 5dl grovrevne gulrøtter,1dl smeltet smør.

    Fremgangsmåte: Egg og sukker vispes til eggedosis. Bland alt det "tørre" i en bakebolle for seg. Vend grovrevne gulrøtter, smeltet smør og melblandingen vekselvis inn i røra. Bland godt men forsiktig sammen. Helles i en smurt rund form ca. 24-26 cm. Stekes på rist, nederste rille 180*C i 50-60 minutter. Avkjøles på rist.

     

    Himmelsk Krem

    Ingredienser: 100gr smøreost naturell, 1ts vaniljesukker, 50gr smør (romtemperert), 125gr melis

    Fremgangsmåte: Alle ingrediensene blandes godt sammen, visp kremen lys og luftig. Bre den over kaken og pynt med det du måtte ønske (bruk enkel pynt, her er det kaken og kremen som skal stå for smaksopplevelsen).



             


    #krydderkake #gulrotkake #festkake #søtesaker #himmelsk #kake #dessert #mat #fløyelskrem #heimebaka.blogg.no
     

  • Publisert: 26.02.2014, 18:24
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 10 kommentarer
  • Sjokoladekake med Appelsinkrem

  • Publisert: 18.02.2014, 20:06
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Her kommer en annen variant av sjokoladekake. Denne er fylt med nydelig appelsinkrem og smaker fantastisk sammen med sjokolade. Synes du det tar for lang tid med appelsinkrem, så fyll kaken med sjokoladekremen i oppskriften eller en av dine egne favoritter. Håper det smaker!

     

    Chocolate cake with orange cream







     

    Sjokoladekake

    Ingredienser: 200gr smør, 100gr mørk sjokolade, 2 egg, 1 1/2dl sukker, 2dl hvetemel, 2ts bakepulver, 2ts vaniljesukker

    Fremgangsmåte: Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i en kjele over svak varme. Rør forsiktig sammen. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland det tørre godt sammen og tilsett litt etter litt i sjokoladedosisen. Tøm røren i en godt smurt form på 22-24 cm. Stekes på nederste rille 180*C i 20-40 minutter. Avkjøl

    Appelsinkrem

    Ingredienser: 3 pl. gelatin, 50gr smør, 2 eggeplommer, revet skall av 1 appelsin, 1dl ferskpresset appelsinsaft, 1dl sukker, 1dl kremfløte, 2 eggehviter

    Fremgangsmåte: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt smør, avkjøl. Eggeplommer, appelsinskall, saft og sukker småkokes, i en kjele på svak varme under konstant visping til blandingen blir kremaktig. Ta kjelen av platen, visp inn smør og de myke gelatinplatene. Bland godt og avkjøl. Eggehviter vispes til stivt skum. Visp fløten til krem. Vend alt forsiktig sammen med appelsinblandingen og bre mellom kakebunnene

    Sjokoladesmørkrem

    Ingredienser: 2dl vann, 2ss smør, 2ss hvetemel, 200gr sjokolade (mørk), 200gr smør, 1dl melis

    Fremgangsmåte: Smør (2 ss.) og vann kokes opp. Lag jevning av mel og litt vann, visp inn i det varme vannet med smeltet smør. La koke noen minutter. Tilsett sjokolade i biter og rør til alt har smeltet, avkjøl. Melis og smør vispes til luftig krem. Tilsett sjokolademassen mens du rører. Bre sjokoladekremen over og rundt den fylte kaken. Strø hakket karamell over og KOS DEG!



     

    #sjokoladekake #appelsinkrem #påskekake #søtesaker #dessert #kakeglad #sjokoladekrem #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 18.02.2014, 20:06
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 6 kommentarer
  • Sjokoladeruter i langpanne

  • Publisert: 16.02.2014, 18:44
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Sjokoladekake er en av mine favorittkaker og denne oppskriften gir røre til ei langpanne, slik blir det mye og ofte kake av. En enkel, saftig og nydelig god sjokoladekake er på vei, her får du oppskriften.

     

    Langpannekake m/sjokolade

     



    Sjokoladeruter i langpanne

    Ingredienser: 3dl sukker,200gr smør, 4 egg, 4dl hvetemel, 1/2dl bakekakao, 1ss bakepulver, 2dl melk

    Fremgangsmåte: Varm melken (ca. 30*C). Smør og sukker røres hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg under omrøring. Bland alt det tørre i en bolle for seg og rør dette inn i deigen vekselvis med melken. Røren helles i en bakepapirkledd langpanne.

    Stekes på nederste rille 200*C i 20-50 minutter (variasjon ut fra hvor stor langpanne man bruker og type ovn, følg med).

     

    Sjokoladeglasur

    Ingredienser: 300gr smør, 300gr melis, 2 Egg, 1/2 plate kokesjokolade, 4ss kaffe, 1ss bakekakao.

    Fremgangsmåte: Smør og melis røres sammen til en lett og luftig krem. Rør inn ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen i kaffen og tilsett i smørkremen. Tilsett kakao etter hvor mørk og kraftig smørkremen skal være. På denne kaken har jeg valgt å bruke en av mine andre glasurer, den finner du oppskrift  på HER. Jeg har doblet kakaomengden fra 3ss til 6 ss. for en mørkere glasur.



    #sjokoladekake #langpannekake #hjemmelaget #ekte #søtesaker #sjokoladedrøm #mat #dessert #kakeglad #baking #kake #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 16.02.2014, 18:44
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 16 kommentarer
  • Saftig Sjokoladekake

  • Publisert: 04.02.2014, 18:42
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Som kjent, så leter jeg gjerne etter en anledning til kake og den kom seilende helt overraskende, med tittelen "ukens blogg" !

    Dette er en drøm av en kake. Den er saftig, mørk og mektig. Ja, den smaker enkelt og greit  helt nydelig! Siden vi nå er i gang med feiring, så vil jeg gjerne dele oppskriften med deg og jeg håper du tar sjansen på en prøvebaking, det er den virkelig verdt.

    Håper det smaker!

     

    Sjokoladekake for Søtmunner

     

     

     

    Saftig Sjokoladekake

    Ingredienser: 180gr smør (romtemp.), 300gr sukker, 2 eggeplommer, 2dl melk, 1dl kaffe (ferdig trukket/kokt), 2ts vaniljesukker, 3ts bakepulver, 260gr hvetemel, 1dl bakekakao, 2 eggehviter.

    Fremgangsmåte: Smør og sukker røres hvitt og kremaktig. Bland inn eggeplommene. Bland kaffe og melk, tilsett blandingen vekselvis med det tørre i røra. Stivpisk eggehvitene og bland inn i røra. Tømmes i en rund form 26 cm. (godt smurt og gjerne med bakepapir i tillegg). Stekes på nederste rille 175*C i 40-60 minutter. Avkjøles på rist.

     

    Sjokoladekrem

    Ingredienser: 200gr smør, 500gr melis, 3ss bakekakao, 4ts vaniljesukker, 6ss sterk kaffe.

    Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene godt sammen. Justèr konsistensen med melis, til passe tykkelse. Smør glasuren over kaken, eller del kaken i to-tre deler og legg sjokoladekrem mellom hvert lag og på toppen.

        
             

     

    #sjokoladekake #søtesaker #heimebaka.blogg.no #sjokoladekrem #sjokoladedrøm

     

  • Publisert: 04.02.2014, 18:42
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 30 kommentarer
  • Amerikanske Muffins

  • Publisert: 02.02.2014, 21:21
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Muffins finnes i utallige varianter og brukes benevnelsen "Amerikansk", ja, så betyr det "stor"! Stor muffins, fyldig muffins, mettende muffins, en "i stedet for mat muffins"! Denne oppskriften inneholder opprinnelig kakao og sjokolade, men siden det er søndag og kjøkkenets skuffer og skap ikke inneholdt noen av dem, ble disse to ingrediensene byttet ut med bringebær. Riktig god søndag og en god start på ny uke ønskes deg fra meg, kanskje sees vi igjen til nye smakebiter av salt, søtt eller syrlig.

    Søtt & Syrlig Med Bringebærmuffins

     

     

    Amerikanske Muffins

    Ingredienser (5-6 stk): 75gr smør, 1dl sukker,1 egg,1/2ts vaniljesukker, 1/4dl melk, 1 1/2dl hvetemel, 1/2ts bakepulver, 1ss kakao (kan utelates), 50gr sjokolade (kan utelates). Utelater du kakao og sjokolade, så tilsett 1/2 ts. vaniljesukker ekstra.

     

    Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg (om oppskriften ganges opp, så husk at eggene bør tilsettes ett av gangen, rør godt mellom hvert) Tilsett vaniljesukker, så melk. Bland inn mel, bakepulver og kakao, tilslutt hakket sjokolade.
     

    Her kan du velge små former, middels former eller store former og fylle dem halvfulle. Stekes ved 200*C på midterste rille i 12-15 minutter. Avkjøl litt og nyt!




    #muffins #amerikansk #hjemmebakt #ekte #kake #oppskrift #søtesaker

  • Publisert: 02.02.2014, 21:21
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Fristende Muffins

  • Publisert: 01.02.2014, 10:50
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • I mine barndomsår fantes ikke cupcakes. Disse små, søte fristelsene, med høye og luftige topper av himmelsk krem. Men, vi hadde MUFFINS! Vi hadde muffins med bær, nøtter, korinter, sjokolade eller bare muffins. Små myke kaker i fargerike former. Her får du en oppskrift på enkle og gode muffins, den kommer fra egen oppskriftsbok og er gammel. Disse er for anledningen fylt med hakket sjokolade, men bruk fantasien og fyll dem med det du måtte ønske, eller spis dem som de er. Det beste jeg vet er lunken, nybakt muffins og iskald melk. Håper det smaker, vi blogges!

     

    Helt Enkelt Bare Muffins

     

          

     MUFFINS

    Ingredienser (8-10 stk): 1 egg, 1dl. sukker, 2 1/2 dl. hvetemel, 1ts. bakepulver, 1ts. vaniljesukker, 2ss. smeltet smør, 1dl. melk

    Fremgangsmåte: Visp eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør vekselvis med siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt. Ønsker du fyll i muffinsen, tilsettes det nå (nøtter, sjokolade, bær, syltetøy eller annet). Fyll røren i passende former.
    Stekes på rille nr. 2 180*C ca. 15 minutter.

      



    #muffins #søtesaker #kaker #baking #hjemmebakt #ekte #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 01.02.2014, 10:50
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Brownies til fest eller hverdag

  • Publisert: 11.02.2012, 14:35
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • En enkel men smakelig søtbit til kaffen. Dette er en Brownie som røres raskt sammen og stekes på få minutter om du får uventet besøk, eller rett og slett bare har lyst på noe godt. Den er god både med og uten topping og om jeg skal komme med en liten anbefaling, så server den lunken sammen med vaniljeis. Smaskens! Browniesen på bildet er uten nøtter og toppingen er fluffy sjokoladetrøffelkrem. Her får du i alle fall oppskriften:

     

    Chocolate Brownies

     

          
     

    Oppskrift: 150gr. romtemperert smør, 2dl sukker, 2 egg, 1ss. kakao,1ts. vaniljesukker, 2dl. hvetemel, 1ts. bakepulver, 2 dl. hakkede nøtter (gjerne en blanding av mandel, hasselnøtter og valnøtter)


    Fremgangsmåte: Visp smør og sukker luftig.
    Tilsett egg, siktet kakao og vaniljesukker. Bland mel og bakepulver, sikt det i blandingen og rør sammen. Bre ut røren i en liten langpanne, kledd med bakepapir. Strø grovhakkede nøtter over. Om du ønsker en tyngre kake med mer sjokoladesmak kan du blande hvitt og brunt sukker og blande hakket sjokolade i røra.

    Stekes midt i ovnen på 200*C i ca. 15 min. Følg med om du vil ha den Browniesaktig, stekes den for lenge blir det mer en tynn sjokoladekake, men smaken er den samme.

     

     

    #brownies #sjokoladekake #langpannekake #raskkake #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 11.02.2012, 14:35
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • En fløyelsdrøm

  • Publisert: 31.01.2012, 21:18
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Etter en aldri så liten investering i nye søte og prikkete cupcakeformer, måtte kjøkkenmaskinen igjen gjøre jobben som trofast sliter. Morgentimene gikk i dag med til baking av Red Velvet Cupcakes. For deg som ikke har prøvd deg på disse fløyelsmyke smaksopplevelsene enda  har jeg en ting å si: ikke vent lenger. Kaken med topping er nokså mektig, men smaker nydelig til en god kopp kaffe. Måtte fløyelsdrømmen med silkekremen falle i smak. Lykke til! Oppskriften jeg har brukt er denne:

    En Kake Som Fløyel Med Krem Som Silke

     

              

     

    Redvelvet Cupcakes

    Ingredienser: 4 egg, 7dl. sukker, 7dl. hvetemel, 1ts. natron (eller 4 med bakepulver),1ts. salt, 2ss. kakao, 5ss. vaniljesukker, 2ss. hvitvinseddik, 2dl. olje (uten smak), 5dl. kulturmelk, rød konditorfarge/pastafarge

    Fremgangsmåte: Pisk egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle, før du tilsetter det vekselvis med olje, melk og hvitvinseddik i eggedosisen. Rødfargen tilsettes tilslutt, det skal være så mye at røra blir rødfarget. Jeg heller den ferdige røra over i ei mugge, for så å kunne slå den i formene uten for mye søl. Man kan også bruke ei isskje. Stekes på 175* i ca. 15 min.

    Ostekremtopping

    Ingredienser: 3 pk philadelphiaost, 150 gr smør, 250 gr melis,1 ts vaniljesukker

    Fremgangsmåte: Bland smør og halvparten av melisen godt sammen, tilsett så kremosten, vaniljesukker og resten av melisen. Smak deg frem og tilsett mer melis om nødvendig. Kremen kan du smøre over kakene,eller fylle i en kremsprøytepose og dekorere som ønskelig. Pyntes etter ønske og behov.



    #redvelvet #cupcakes #småkaker #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no #ostekrem #topping

  • Publisert: 31.01.2012, 21:18
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 1 kommentarer
  • hits