Heimebaka

Himmelske kjeks

 • Publisert: 21.04.2017, 21:09
 • Kategori: Søte saker
 • Passe søte, knasende sprø og nydelige kjeks. Jeg digger hjemmebakte småkaker, det smaker rett og slett så utrolig bra! Disse er intet unntak. Ikke tar det så lang tid heller og jeg garanterer deg at disse fint kan serveres små og store som titter innom på besøk.

   

  Heavenly crispy sweeties

   

   

  Dette trenger du: 80 gr. sukker, 125 gr. smør, 1 egg, 1ts. bakepulver, 125 gr. hvetemel, 30 gr. nøtter (valnøtter, paranøtter , en blanding av ulike nøtter, eller det du måtte ønske), 60 gr. mørk Sjokolade, 80 gr. cornflakes.

   

   

  Slik gjør du: Grovhakk sjokolade og nøtter. Smør og sukker røres til en hvit og luftig masse. Tilsett egget og rør godt sammen. Vend inn mel og bakepulver. Tilsett sjokoladenøtteblandingen. Knus Cornflakes til små biter (her tømmer jeg cornflakes i en brødpose og klemmer den forsiktig til små passende biter, ikke mel). Tøm over på en stor tallerken eller i en bolle.

  Lag små kuler av deigen  (1 toppet teskje til små/1 god spiseskje til medium). Her kan det være lurt å bruke hansker, litt klin blir det når kulene skal formes og dyttes i cornflakes. Vend kulen i knust cornflakes slik at hele dekkes. Legges med litt avstand på et papirkledd stekebrett. Klem kulene nokså flate

  Stekes på nederste rille 180*C i ca. 10-20 minutter. De skal være lyse og gylne. Avkjøl.

  #sprøkjeks #kjeks #cornflakes #søtesaker #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg

 • Publisert: 21.04.2017, 21:09
 • Kategori: Søte saker
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  kreativemeeg

  21.04.2017 kl.21:16

  Nå fikk jeg lyst på kjeks :) ser veldig bra ut :)

  Grethe

  21.04.2017 kl.21:30

  kreativemeeg: Så bra :)) er veldig, veldig glad i hjemmebakt vare og synes det er ekstra hyggelig om andre også lar seg friste ;)

  Skriv en ny kommentar

  hits