Heimebaka

Pasjonsfruktmoussè & friske bær

  • Publisert: 18.04.2017, 16:27
  • Kategori: Desserthjørnet
  • Det er ikke mye som slår kombinasjonen søtt og syrlig, spesielt når det kommer til moussèkaker. Denne kaken ble laget til en hyttetur og jeg kan bekrefte at det ble ikke noe med hjem. Her serveres dere pasjonsfruktmousse som rett og slett smelter på tungen og med friske bær og nylagede marengs, ble dette en godsak jeg kan anbefale til hver eneste søtmums. Den er ikke for søt og ikke for syrlig, bare akkurat passe. Kaken er rask og enkel å lage, smaker nydelig og passer til ulike varianter av frukt, bær, pureer og sauser. En annen og langt mer eksklusiv kombinasjon med pasjonsfruktmousse  finner du HER.

    Passion fruit mousse

     

             

     

    OPPSKRIFT

    Du trenger: 1,5dl pasjonsfruktpurè, 6dl kremfløte,  180gr sukker, 6 gelatinplater, 4-6ss kokende vann

    Slik gjør du: Fløte og sukker piskes til en myk krem før du blander inn pasjonsfruktpuréen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet. Bland litt krem i gelatinen, rør sammen og hell blandingen i resten av kremen, bland forsiktig sammen. Hell så pasjonsfruktmoussen over i ønsket form (en stor eller mange små), avkjøl.

    PYNT: Bringebær, jordbær, blåbær, marengs og hakket hvit sjokolade

         

             

             

    #pasjonsfrukt #mousse #dessert #søtbit #himmelskmunnfull #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #matglad

  • Publisert: 18.04.2017, 16:27
  • Kategori: Desserthjørnet
  • 6 kommentarer
  • 6 kommentarer

    annebe

    18.04.2017 kl.16:40

    Ser nydelig ut ! Kaker med bær på toppen smaker som regel bra :)))

    Grethe

    18.04.2017 kl.18:43

    annebe: Ja, jeg er veldig glad i friske bær sammen med søte og syrlige puddinger, mousseer eller kremer og pasjonsfrukt er blitt en ny favoritt her hos meg :))

    Victoria Larsen

    18.04.2017 kl.17:49

    Ser kjempe godt ut! :)

    Grethe

    18.04.2017 kl.18:42

    Victoria Larsen: Dette er godsaker for dessertmumser :))

    Lilli

    18.04.2017 kl.18:13

    Det så veldig godt ut (:

    Grethe

    18.04.2017 kl.18:41

    Lilli: Så bra :)) Jeg er svak for kombinasjonen søtt og syrlig ;)

    Skriv en ny kommentar

    hits