Heimebaka

Hjemmelaget Plsegrateng

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • Hjemmelaget mat trenger ikke vre tidkrevende eller komplisert for smake godt. Denne enkle retten kan fylles med det du mtte nske, som rester fra kjtt, fisk, grnnsaker eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp.

    Helt enkelt grateng...

     

             

     

    Grateng med plse, kl og ost.

    Ingredienser til 4 p.: ca. 800 gr. hodekl, vann og litt salt, 3 ss. hvetemel (eller annen jevning), 3 ss. smr, 4 dl. melk, 1 terning grnnsaksbuljong, 2 dl. revet ost (jarlsberg, gauda, edamer eller en blanding, lag litt ekstra til str p toppen av gratengen),400 gr. rkte kjttplser, salt og pepper og muskat.

     

             

     

    Det hres nesten for enkelt ut til friste, men denne er bde smakfull og mettende. Enkelt tilbehr som brd, rundstykker eller potet gjr dette til en rask og komplett middag. Det gr fint an klargjre gratengen i den ildfaste formen, str ost p toppen og sette den i kjleskap til neste dag.

    Da har du en klar middag p ca. 30 minutter

     

             

     

    Fremgangsmte:

    Skjr klen i sm biter og kok den mr i lettsaltet vann. Tm over i en sil og la vannet renne godt av. Skjr kjttplse i terninger. Smelt smret i en kjele og tilsett mel under omrring og spe med melk, rr hele tiden. Smuldre i buljongterningen og smak til med krydder. La sausen koke i ca. 5 minutter til den er tykk og glatt. Rr inn revet ost, kl og kjttplse, bland godt. Tm blandingen over i en smurt ildfast form. Str p revet ost og gratinr i stekeovn p midterste rille 225*C i 15-20 minutter

    Bruk gjerne oppskriften p sausen og tilsett kokt makaroni, skinke og dampet brokkoli eller fisk, stekt bacon i biter og dampet brokkoli/gulrot. Her er det lov bruke dine favoritter.



    #grateng #middag #mat #hverdagsliv #blogg #heimebaka.blogg.no

  • Publisert: 20.03.2017, 14:14
  • Kategori: Matretter
  • 4 kommentarer
  • 4 kommentarer

    Victoria Larsen

    20.03.2017 kl.14:20

    ser kjempe godt ut! :D

    Grethe

    22.03.2017 kl.08:46

    Victoria Larsen: S bra :) Denne er skikkelig mums med litt loff eller brd til :)

    elisebr

    29.03.2017 kl.14:24

    S nydelig og godt det ser ut! :)

    Grethe

    29.03.2017 kl.20:34

    elisebr: S bra :)) Dette er s raskt lage og det er kjempegodt ;)

    Skriv en ny kommentar

    hits