Heimebaka

Makron- & Vaniljekremsnurrer

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er noe av det beste jeg vet. God, gammeldags og smakelig gjærbakst. Jeg kaller det matkake, fordi det er litt å bite i og det metter. Disse er supre å fryse, ta opp igjen, varme på 180* i 10 minutter, spis som de er eller vent litt, rør sammen melis og vann og ringle over kakene og nyt! De kan også tas med på tur og jeg lover deg at om du serverer lunkne vaniljekremsnurrer, varmet på rist over grill eller bål, da vanker det ekstra stjerner i margen. Det er kos det! Oppskriften får du her, gang den opp og putt i fryseren, så har du alltid noe godt på lur. Håper det smaker, vi blogges!

    Macaroon and vanilla cream spins

     

     

    OPPSKRIFT

     

    Du trenger:

    • 50gr gjær
    • 75gr smør/margarin (romtemperert)
    • 4dl melk 
    • 75gr sukker
    • ca.450gr hvetemel
    • (egg til pensling)

    Fyll 1: Makronfyll:

    • 100 gram malte mandler
    • 120 gram melis
    • 2ts kanel
    • 1 eggehvite
    • 1-2ss vann

    (alle ingrediensene røres sammen)

    Fyll 2: Vaniljekrem: 200gr  (oppskrift finner du HER), ca.100gr rosiner

    Begge fyllene er beregnet på hele oppskriften, så om du vil bruke begge, del deigen eller lag dobbel oppskrift.

     


     

    Slik gjør du:

    • Gjæren røres ut i lunken melk (eller blandes i melet, om du bruker tørrgjær). Tilsett mykt smør, sukker og så mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca.30 minutter
    • Deigen kjevles til et rektangel på ca.30x30cm. (del i to om du ønsker å benytte begge fyllene)
    • Bre fyllet utover og dryss på rosiner (på vaniljekremfyllet), rull sammen så stramt du klarer
    • Skjær lengden i 12 biter (6 om du har delt i to til ulike fyll) og legg snurrene på bakepapirkledd stekebrett
    • Heves tildekket i ca.1 time
    • Pensle med sammenvispet egg
    • Stekes på midterste rille, 220* i ca.10 minutter

     





    #gjærbakst #kake #vaniljesnurrer #Makronfyll #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #mat

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Victoria Larsen

    16.03.2017 kl.12:25

    Ser kjempe gode ut! :D

    Grethe

    16.03.2017 kl.14:53

    Victoria Larsen: Tusen takk, er veldig gode og enkle å bake :)

    Skriv en ny kommentar

    hits