Heimebaka

Makron- & Vaniljekremsnurrer

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • Dette er noe av det beste jeg vet. God, gammeldags og smakelig gjrbakst. Jeg kaller det matkake, fordi det er litt bite i og det metter. Disse er supre fryse, ta opp igjen, varme p 180* i 10 minutter, spis som de er eller vent litt, rr sammen melis og vann og ringle over kakene og nyt! De kan ogs tas med p tur og jeg lover deg at om du serverer lunkne vaniljekremsnurrer, varmet p rist over grill eller bl, da vanker det ekstra stjerner i margen. Det er kos det! Oppskriften fr du her, gang den opp og putt i fryseren, s har du alltid noe godt p lur. Hper det smaker, vi blogges!

    Macaroon and vanilla cream spins

     

     

    OPPSKRIFT

     

    Du trenger:

    • 50gr gjr
    • 75gr smr/margarin (romtemperert)
    • 4dl melk 
    • 75gr sukker
    • ca.450gr hvetemel
    • (egg til pensling)

    Fyll 1: Makronfyll:

    • 100 gram malte mandler
    • 120 gram melis
    • 2ts kanel
    • 1 eggehvite
    • 1-2ss vann

    (alle ingrediensene rres sammen)

    Fyll 2: Vaniljekrem: 200gr  (oppskrift finner du HER), ca.100gr rosiner

    Begge fyllene er beregnet p hele oppskriften, s om du vil bruke begge, del deigen eller lag dobbel oppskrift.

     


     

    Slik gjr du:

    • Gjren rres ut i lunken melk (eller blandes i melet, om du bruker trrgjr). Tilsett mykt smr, sukker og s mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Heves tildekket i ca.30 minutter
    • Deigen kjevles til et rektangel p ca.30x30cm. (del i to om du nsker benytte begge fyllene)
    • Bre fyllet utover og dryss p rosiner (p vaniljekremfyllet), rull sammen s stramt du klarer
    • Skjr lengden i 12 biter (6 om du har delt i to til ulike fyll) og legg snurrene p bakepapirkledd stekebrett
    • Heves tildekket i ca.1 time
    • Pensle med sammenvispet egg
    • Stekes p midterste rille, 220* i ca.10 minutter

     





    #gjrbakst #kake #vaniljesnurrer #Makronfyll #heimebaka.blogg.no #hverdagsliv #blogg #mat

  • Publisert: 16.03.2017, 12:12
  • Kategori: Bakeoppskrifter
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Victoria Larsen

    16.03.2017 kl.12:25

    Ser kjempe gode ut! :D

    Grethe

    16.03.2017 kl.14:53

    Victoria Larsen: Tusen takk, er veldig gode og enkle bake :)

    Skriv en ny kommentar

    hits